Monday, December 26, 2011

Misteri Kewujudan Medan Tenaga Yang Terkuat Di Segitiga Bermuda, Makkah dan Madinah (update)


Atas permintaan seorang pembaca, saya tulis kembali kisah ini dalam bahasa Melayu. Ini mungkin artikel terakhir blog ini (saya sebut mungkin) kerana mempunyai tugas yang lebih besar pada 2012 nanti. Saya juga tidak lagi mampu menulis dengan baik atas beberapa faktor yang sukar saya jelaskan. Walaupun begitu saya cuba bertahan selama mungkin. Mulai tahun hadapan, keadaan negara kita mungkin tidak lagi sama seperti hari ini kecuali Allah menyelamatkannya. Jika diberi kesempatan dan kekuatan, saya akan cuba menjelaskannya sama ada di sini atau di ABATASA2. InsyaAllah.

Jika tidak kerana itu pun, saya fikir satu hari nanti, blog ini dan abatasa2 juga akan hadapi serangan dari luar. Saya amat yakin mengenainya memandangkan ada tanda-tanda yang boleh dikaitkan mengenainya..Andai kata ini terjadi, atau saya berhenti selepas artikel ini, saya mengambil kesempatan memohon berbanyak ampun dan maaf terhadap kesilapan atau ketelanjuran semasa menulis.

fenomena di Segitiga Bermuda

Segitiga Bermuda

Segitiga Bermuda (bahasa Inggris: Bermuda Triangle), terkadang disebut juga Segitiga Syaitan adalah sebuah wilayah lautan di Samudra Atlantik seluas 1,5 juta batu persegi atau 4 juta km persegi yang membentuk garis segitiga antara Bermuda, wilayah teritorial Britania Raya sebagai titik di sebelah utara, Puerto Rico, teritorial Amerika Syarikat sebagai titik di sebelah selatan dan Miami, negara bahagian Florida, Amerika Serikat sebagai titik di sebelah barat.

Segitiga bermuda sangat misteri. Sering ada isu paranormal di daerah tersebut yang menyatakan alasan dari peristiwa hilangnya kapal yang melintasinya. Ada pula yang mengatakan bahwa sudah menjadi gejala alam bahwa sesiapa pun tidak boleh melintasi wilayah tersebut. Bahkan ada pula yang mengatakan bahwa itu semua akibat gangguan makhluk asing

Sejarah awal

Pada masa pelayaran Christopher Colombus, ketika melintasi area segitiga Bermuda, salah satu awak kapalnya mengatakan melihat “cahaya aneh berkemilau di cakrawala”. Beberapa orang mengatakan telah mengamati sesuatu seperti meteor. Dalam catatannya ia menulis bahwa peralatan navigasi tidak berfungsi dengan baik selama berada di kawasan tersebut.

Berbagai peristiwa kehilangan termasuk kapal-kapal besar dan kapal terbang di kawasan tersebut pertama kalinya didokumentasikan pada tahun 1951 oleh E.V.W. Jones dari majalah Associated Press. Jones menulis artikel mengenai peristiwa kehilangan misteri yang menimpa kapal terbang dan laut di kawasan tersebut dan menyebutnya ‘Segitiga Syaitan’. Hal tersebut diungkit kembali pada tahun berikutnya oleh Fate Magazine dengan artikel yang dibuat George X. Tahun 1964, Vincent Geddis menyebut area tersebut sebagai ‘Segitiga Bermuda yang mematikan’.Kajian dari AfterDark pula dalam artikelnya MECCA, MEDINA & THE BERMUDA TRIANGLE menjelaskan banyak perkara yang tidak pernah terlintas di dalam pemikiran kebanyakan orang. Biar saya ulas sedikit tentang penulis tersebut. AfterDark mempunyai ramai rakan di kalangan pemikir dan pemerhati fenomena global dan sering berbincang setiap isu besar timbul. Itulah kelebihan AfterDark. Bagi saya dia juga seorang penulis yang hebat dan mempunyai style tersendiri dalam penulisannya. Artikel yang dikeluarkan dalam blognya banyak memberi input tambahan untuk memahami peristiwa yang berlaku disekeliling kita.

AfterDark cekap menulis dalam kedua-dua bahasa Melayu dan Inggeris. Namun begitu, dia lebih selesa menulis dalam bahasa Inggeris memandangkan pembaca tulisannya dari seluruh dunia bukan sahaja dari Malaysia dan Indonesia. Ada juga satu dua artikel yang ditulis dalam bahasa Melayu atas sebab-sebab tertentu.

Salah satu artikel yang dikeluarkan kira-kira 2 tahun lalu telah saya siarkan semula di blog ini pada Januari 2010, Sekarang masih lagi dibaca dan menjadi antara artikel yang popular. Malaysia 2013 ?? unleash riots... moslems, ..must read  Anehnya apa yang disebut dalam artikel itu menunjukkan bahawa AfterDark mempunyai sentuhan yang istimewa. Banyak kebenaran telah dapat beliau singkap untuk diketengahkan..Jangan hiraukan pegangan politiknya, ambil pengetahuan yang dikongsikan. Saya percaya beliau seorang yang jujur. 

Cukuplah setakat itu.mengenai AfterDark. Dibawah ini saya paparkan terjemahan dari arikel asal AfterDark yang pernah saya siarkan sebelum ini. dan saya mmohon maaf jika terjemahan saya ini tidak memuaskan.


MEKAH, MADINAH dan SEGITIGA BERMUDA: Tiga Medan Tenaga Terkuat

Kita tinggalkan politik Malaysia untuk seketika dan melihat kepada beberapa perkara yang kelihatan seperti karut (nampak bodoh) yang saya benar-benar suka untuk berkongsi dengan orang-orang yang tidak keberatan membaca mengenai perkara paranormal.

Apa yang saya ingin berkongsi dengan anda adalah satu teori oleh sekumpulan orang (sudah tentu saya bercakap tentang kawan-kawan saya dalam “kumpulan pemerhati” (watchers group) ) mengenai Dajjal dan medan tenaga bumi.

Tetapi sebelum saya teruskan, saya perlu jelaskan sedikit mengapa saya menulis topik ini dari sudut pandangan sekular. Mungkin ada yang mula berfikir saya sedang menyebarkan heresy.Eventhough, harap tidak begitu. Kami dalam Kumpulan Pemerhati (Watcher Group) banyak membincangkan hal berkitan Dajjal / Antichrist, kami cuba cara yang terbaik untuk membincangkan hal ini dalam persekitaran sekular. Mengapa? Jawapannya mudah. Jika kita mula terlalu awal kemukakan Hadis dan Al-Quran sebagai bukti untuk hujah kita, akhirnya hanya orang Islam dalam kumpulan sahaja yang sedia mendengar idea-idea kita. Orang bukan Islam akan meninggalkan perbincangan kerana mereka tidak akan selesa dipersembahkan dengan teks agama pada awal perbincangan.Mengasingkan mereka yang bukan Islam pada peringkat awal seperti itu akan menggagalkan tujuan dakwah. Maksud saya, bagaimana mereka dapat mendengar apa yang mahu kita katakan jika mereka meninggalkan korum pada peringkat awal, betul? Oleh itu, adalah satu idea yang baik memulakan topik perbincangan yang mereka rasa selesa, dan memperlihatkan isu Dajjal ini kedengaran seperti unsur berkaitan Sains.

Kami bermula dalam nada sekular, maka secara beransur-ansur menaik taraf hujah kami kepada mode agama sebelum akhirnya memuktamadkan dengan dalil dari sumber agama.

Hollywood telah melakukan perkara serupa selama beribu tahun. Mereka sentiasa memulakan filem dengan sesuatu yang sekular dan tidak menyakitkan hati, umpamanya bumi dimusnahkan oleh nyalaan suria sebelum mereka perlahan-lahan menyalurkan propaganda agama bawah sedar. Propaganda berbentuk ingatan bawah sedar disampaikan oleh hero (watak utama filem) mengeluarkan kata-kata seperti "Bible telah meramalkan sebelum ini .. yada yada yadai ". Dan ia berfungsi!! Bible sentiasa kedengaran hebat dan memberangsangkan dalam filem. Malangnya umat Islam tidak berjaya. Gagal menggunakan strategi yang lebih baik dari mereka. Saya tertanya-tanya mengapa?

 

Kembali kepada apa yang mahu saya tulis. Okay, di sini ada kuiz, ? Apakah Bermuda Triangle, Mekah dan Madinah mempunyai persamaan?

tik tok tik tok tik tok .. Buuzzzz! ... maaf, masa anda sudah tamat.

Adakah anda belum tahu lagi? Ketiga-tiga tempat tersebut dikatakan mengeluarkan medan tenaga yang sangat kuat. Segitiga Bermuda telah diketahui memancarkan medan elektromagnet yang kuat manakala Tanah Suci dikatakan oleh Dr, Abdul Baset Sayyid telah membebaskan tenaga radiasi yang kuat. Bukankah itu sesuatu yang menarik? Memandangkan bahawa kebelakangan ini ada tersebar teori yang sangat menarik tentang tempat-tempat yang berkaitan Dajjal.


Setiap kali kita bercakap mengenai Dajjal, Mekah dan Madinah, kita sudah tahu tentang satu hadith mafhumnya bahawa Dajjal dilarang daripada memasuki dua Tanah Suci iaitu Makkah dan Madinah.. Menurut hadith ini, tanah-tanah suci ini akan dikawal ketat oleh malaikat yang sentiasa menghunus pedang menyekat Dajjal dari menceroboh.

Baru-baru ini, terdapat teori yang sangat menarik tentang Dajjal dan Segitiga Bermuda. Muhammad Isa Dawud dalam bukunya "Al-Khuyut al-Khafiyyah baina al-Masikh ad-Dajjal wa asrar Muthallath Bermuda wa al-Atbaq at-Ta'irah" teori bahawa terdapat kerajaan rahsia yang diperintah oleh Dajjal di Segi Tiga Bermuda.
 

Saya tidak mempunyai peluang untuk membaca penuh keseluruhan buku tersebut (seseorang boleh email versi Bahasa Inggeris atau Melayu untuk saya?) Tetapi saya sendiri tidak dapat bersetuju pada masa ini dengan inti hujah Dawud tersebut. Maksud saya, jika Samiri adalah Dajjal dan Dajjal adalah Samiri (Samiri ialah lelaki misteri yang menipu bani Israel dengan anak lembu emas sebagai Tuhan palsu semasa ketiadaan Musa as) maka kenapa Dajjal tidak memerintah dunia sejak itu?

Kedua, hujah Isa Dawud tidak masuk akal dari perspektif hadith. Hadith dengan jelas menyatakan bahawa dalam sepanjang waktu kehidupan Nabi Muhammad saw, Dajjal dipenjarakan di sebuah pulau misteri dan dijaga oleh Al-Jazazah. Oleh itu, melainkan jika Dawud kemukakan teori mengapa semasa Musa as, Dajjal adalah seorang lelaki yang bebas dan semasa nabi Muhammad saw, Dajal tiba-tiba dirantai di sebuah pulau, maka saya tidak dapat menimbangkan idea bahawa Samiri dan Dajjal adalah entiti yang sama.


Ketiga, kepala lembu jantan syaitan "Moloch" telah di angkat sebagai Tuhan sejak zaman Sumeria lagi, sementaya replika Moloch selaku anak lembu emas hanya diperkenalkan kepada orang-orang Yahudi pada zaman Nabi Musa as. Sekarang, kita tahu bahawa Dajjal adalah seorang Yahudi dan ibu bapanya juga adalah orang Yahudi. Malah, kedua-dua ibu bapa Dajjal adalah penyembah anak lembu emas sejak sebelum Dajjal dilahirkan.

Oleh itu, garis masa antara maklumat kedua-duanya tidak sepadan antara satu sama lain. Jika ibu bapa Dajjal menyembah Moloch maka ini bermakna Moloch sebagai anak lembu emas telah diperkenalkan kepada orang-orang Yahudi pada masa Dajjal. Tetapi teks agama kita menunjukkan bahawa kali pertama orang-orang Yahudi diperkenalkan kepada tuhan anak lembu emas itu ialah pada hari-hari awal sebelum Exodus. Oleh itu, satu-satunya penjelasan yang waras adalah Dajjal dilahirkan selepas anak lembu emas telah diperkenalkan oleh Samiri kepada orang-orang Yahudi dan bukan sebelum itu. Itu sahaja sudah cukup untuk meyakinkan kita mengatakan bahawa Dajjal dan Samiri bukanlah orang yang sama.

Walau bagaimanapun, dari sudut pandangan sekular (teori sains moden), ada dibayangkan bahawa pulau Dajjal adalah terletak di dalam kawasan Segitiga Bermuda. Idea saya berdasarkan kepada fakta bahawa Bermuda Triangle terkenal kerana memancarkan medan elektromagnet yang kuat.

Sesaorang boleh terpenjara jika ada sesuatu yang menghalang dia daripada bebas (melepaskan diri), betul? Dalam dunia biasa, kebiasaannya kita merujuk kepada empat tembok-tembok yang dibina di sekeliling banduan itu untuk menghalang dia melepaskan diri. Begitulah juga kita perlu bina dinding atau pagar untuk menghalang sesiapa dari menceroboh ke halaman rumah kita.

Membina dinding biasanya kaedah yang paling murah dan praktikal. Walau bagaimanapun kadang-kadang terdapat banduan yang merbahaya, walaupun ada empat penjuru dinding, masih lagi tidak dapat dikawal dari bergerak masuk dan keluar. Oleh itu selain daripada mempunyai dinding, pengawal keselamatan (guards) bersenjata sepenuhnya diletakkan di seluruh kawasan yang dikawal. Jika ada banduan yang lebih merbahaya dari itu, memerlukan langkah lebih ketat memerlukan lebih ramai pengawal untuk memastikan keselamatan sentiasa terjamin sepanjang masa siang dan malam.

Fakta wujudnya bahawa medan tenaga yang dipancarkan dari Segitiga Bermuda, Mekah dan Madinah adalah sangat menarik jika sekiranya Segitiga itu adalah sememangnya benar pulau Dajjal .

Teori pertama sekular tentang perkara ini datang dari seorang warga Amerika dalam kumpulan kami - Kumpulan Pemerhati (tentu sahaja dia juga mengetahui cerita tersebut memandangkan cerita anak lembu emas dan kedatangan Dajjal juga telah disebut di dalam Bible). Dia mengatakan bahawa adalah munasabah perisai elektromagnet mampu bertindak sebagai sebuah tembok “mencegah Antichrist dari melarikan diri dari Segitiga Bermuda". Menurut beliau, dalam bidang perubatan terdapat sejenis penyakit yang dipanggil "neuropathic pain" yang boleh menyebabkan kesakitan yang amat sangat bagi sesetengah orang yang mengidap "Hipersensitivity Elektromagnetik" (EHS). Seseorang yang mengalami Hipersensitiviti Elektromagnetik ini akan sedaya upaya berusaha menjauhkan diri dari mesin MRI di hospital. Mereka juga akan berusaha mengelakkan diri dari beberapa perkara-perkara biasa yang lain seperti menggunakan laluan bawah tanah dan bercakap melalui handpone terlalu lama. 

  

Ia adalah teori yang menarik, tetapi masih ia belum dapat menjawab persoalan mengapa Dajjal mampu bergerak ke semua tempat di dunia kecuali Mekah dan Madinah. Ya, kami dapat menerima pandangan tersebut, jika sekiranya Dajjal mengalami ekstrim EHS, apakah ada keterangan lain yang boleh menjelaskan mengapa dia tidak dapat melepaskan diri dari kuil di Segitiga Bermuda dan tidak dapat masuk ke Mekah dan Madinah.

 

Dalam usaha untuk melerai teori Dajjal yang dapat difikirkan melalui teori sekular, katakan benar teori Dajjal terpaksa menderita penyakit Hipersensitiviti Elektromagnetik (EHS) yang paling teruk, dapat menghalang dia daripada memasuki Mekah dan Madinah, tetapi kita tahu masih banyak tempat-tempat lain di dunia ini terdiri dari kawasan bawah tanah sepertimana di New York dan juga kawasan-kawasan berhampiran grid elektrik voltan tinggi. Jadi teori EHS tidak seiring dengan apa yang disebut dalam hadith yang menyatakan bahawa satu-satunya tempat terlarang ialah Mekah dan Madinah.

Tambahan lagi, jika benar bahawa Dajjal adalah penderita EHS, tentu segala masalah yang kita hadapi sudah pun selesai. Hanya perlu mendirikan beberapa ratus menara elektromagnet di kawasan sekeliling dan kita akan selamat dari ancaman Dajjal. Sepertimana yang kita tahu ia tidaklah semudah itu.

Oleh kerana rakan Amerika dalam kumpulan tersebut (watcher group) telah kemukakan hujah, sepatutnya ada ahli kumpulan dari kalangan orang Islam dapat kemukakan hujah yang lebih kukuh (dipersekitaran sekular). Jika tidak, kita tentu akan malu. Jadi, teori di bawah adalah yang terbaik dapat saya ketengahkan dalam masa singkat (sepontan).

Pada pandangan saya kehadiran medan elektromagnet yang kuat di tiga tempat ini sebenarnya disebabkan oleh kehadiran besar umat antara dimensi. Oleh itu jika orang Amerika berhujah bahawa medan magnetic itu adalah tembok (Wall), saya pula mengatakan bahawa ia mungkin berpunca dari kesan yang terhasil dari "pengawal keselamatan".

Mengapa saya mengatakan begitu?

Ia adalah satu pengetahuan yang biasa di kalangan penyiasat paranormal seperti pemburu hantu (ghost hunters) dan seumpamanya bahawa kehadiran makhluk antara dimensi boleh menyebabkan lonjakan mendadak bacaan elektromagnetik. Terdapat teori bahawa roh juga sebagai makhluk antara dimensi memerlukan tenaga untuk menyatakan kewujudan diri mereka dan meter EMF dikatakan dapat mengesan tenaga ini. Kita selalu melihat perkara berkaitan di televisyen di mana penyiasat paranormal sentiasa membawa bersama mereka meter EMF untuk mengukur derivatif (kadar perubahan) di persekitaran medan magnet (termasuk mengesan kehadiran roh atau hantu).


Hakikatnya semua makhluk di dunia ini memancarkan tenaga, ia telah disahkan oleh saintis Rusia yang diketuai oleh Semyon Davidovich Kirlian dan Dr. Konstantin Korotkov. Teknik mereka, yang dikenali sebagai Teknik Kirlian dan teknik Visualisasi Pelepasan Gas (GDV) adalah satu penemuan yang membolehkan mereka menangkap gambaran objek melalui satu kamera khas tenaga mental dan tenaga rohani yang berpunca dan dari individu, tumbuh-tumbuhan, cecair, serbuk, dan juga objek tidak tidak bernyawa.

Jika benar kehadiran makhluk antara dimensi boleh menyebabkan lonjakan tenaga dipersekitaran, maka lonjakan sama juga boleh berlaku disebabkan oleh kehadiran para malaikat di Mekah dan Madinah kerana malaikat juga entiti yang boleh di definisi sebagai entiti antara dimensi (inter-dimensional).

Saya rasa tidak ada keperluan untuk saya jelaskan apa yang membawa saya untuk mempercayai wujudnya perhimpunan besar-besaran malaikat di Mekah dan Madinah. Maksud saya, perkataan "Tanah Suci" itu sendiri seharusnya mencukupi untuk menyampaikan hujah saya. Saya telah membaca dengan penuh minat artikel di http//insanberdakwah.blogspot.com tentang makhluk antara dimensi. Artikel itu mengatakan bahawa bilangan malaikat di dunia ini begitu besar (berganda-ganda) berbanding bilangan manusia. Tentu nampak bodoh untuk kita menghitung dalam bentuk bilangan (kita mungkin bercakap tentang quintillions di sini).

Harus kita ingat bahawa para malaikat dijadikan dari Cahaya, maka menurut Heinrich Rudolf Hertz, 'cahaya' itu sendiri adalah sebahagian daripada sinaran elektromagnet dengan pelbagai frekuensi kira-kira 405 THz kepada 790 THz. Dalam soal fizik ia kelihatan kecil, tetapi bayangkan jika mendarabkannya dengan quintillion sumber-sumber terdebut pada satu-satu masa dan dari sini kita mempunyai teori mengapa Mekah dan Madinah memancarkan sejumlah tenaga besar yang amat luar biasa.


Saya fikir ia juga boleh diterima akal bahawa terdapat satu perhimpunan besar-besaran malaikat di pulau di mana Dajjal dipenjarakan. Kita sedang bercakap tentang banduan imortal yang paling merbahaya di dunia. 

Jika jumlah tentera besar-besaran yang terdiri dari para malaikat dengan pedang terhunus untuk menghalang dia daripada memasuki Tanah Suci, maka adalah logik bilangan yang sama juga diperlukan untuk menghalang beliau daripada melepaskan diri dari pulau tersebut. Kita belum mengambill kira kemungkinan wujudnya berbilion-bilion makhluk antara dimensi yang lain (yang tidak suci) berkumpul berhampiran kawasan ini untuk mengesan banduan yang kita bicarakan ini.

Walau bagaimanapun, teori yang saya bangunkan ini tidak disokong oleh sebarang bukti, menjadikan artikel ini hanya sesuai untuk bacaan ringan seumpama membaca cerita fiksyen sains yang murah sahaja. Saya kemukakan hujah ini hanya kerana ia kedengaran seperti satu idea yang baik. Sebenarnya ia hanyalah bertujuan untuk menyelamatkan maruah kita orang Islam pada masa perbincangan itu. Maksud saya, jika orang Amerika itu boleh membawa teori yang menarik pada tempoh segera, tentulah memalukan jika tidak ada umat Islam yang boleh menawarkan alternatif. Jadi ia hanya untuk menjaga maruah ..ha ha ha ..

Sebenarnya, tiada siapa yang pasti mengapa Mekah, Madinah dan Segitiga Bermuda memancarkan tenaga yang besar. Kemungkinan ia mempunyai kaitan dengan Dajjal, agak meyakinkan Segitiga Bermuda adalah lokasi di mana pulau misteri itu terletak dan kelihatan seperti satu kemungkinan yang terbaik. Kita dapati keadaan yang berlaku seolah-olah terdapat satu kuasa misteri yang mencegah manusia daripada menghampirinya. Bilangan kapal-kapal dan kapal terbang yang hilang agak banyak di Segitiga ini. Seolah-olah kapal-kapal ini telah mendekati satu kawasan rahsia yang terlarang di mana mereka telah ditenggelamkan atau ditembak jatuh untuk melindungi rahsianya.


Terdapat teori arus perdana yang mengatakan bahawa medan elektromagnet di Segitiga Bermuda begitu kuat sehingga mampu menarik kapal terbang dari ruang angkasa. Ini disokong oleh penemuan bangkai-bangkai kapal di dasar laut di sekitar kawasan tersebut. Mendengar cerita ini, teori yang saya bangunkan tidak dapat membantu tetapi saya teringat semula apa yang diberitahu oleh bos saya tentang perjalanannya mengerjakan Umrah ke Mekah baru-baru ini. 

Beliau menunjukkan kepada saya satu video dimana dia dan sekumpulan penumpang lain dalam perjalanan dengan bas di pinggir Madinah, tiba-tiba bas tersebut menjadi berat seolah-olah ia bergerak menghala ke atas bukit. Kata beliau, ini adalah pengalaman biasa di kalangan pengusaha bas di Madinah. Kawasan itu betul-betul di pinggir Madinah (sempadan Tanah Haram) mempunyai reputasi enjin kereta terpaksa bekerja lebih keras. Kelihatan seperti bas yang dipandu mengharungi medan magnet gergasi

Satu lagi perkara mengenai Segitiga Bermuda, mengingatkan saya tentang Tanah Suci Elixir of Life (Fountain of Youth). Bagi orang-orang yang telah membaca artikel saya sebelum ini "Immortals", saya telah menjelaskan di sana bahawa Elixir merupakan motivasi sebenar di sebalik perjalanan Christopher Columbus ke New Amerika.

Pada suatu ketika dalam perjalanannya melalui Laut Sargasso dan Segitiga Bermuda, perkara-perkara yang luar biasa mula berlaku. Pada bulan September 1492 kompas pelayaran menjadi gila selama hampir sepanjang bulan dan sepanjang tempoh itu, Columbus menyaksikan satu fenomena ganjil. Apa yang beliau sifatkan sebagai "percikan api yang mengagumkan dari dari langit ke laut" “(marvelous branch of fire fall from the heavens into the sea”) pada 15 September. Kemudian pada 11 Oktober, 1492 dia melihat satu lagi cahaya di ufuk yang masih tidak dapat dijelaskan sehingga hari ini

Terdapat perdebatan hangat dalam Internet mengenai perkara ini. Apa yang boleh menyebabkan terpancarnya cahaya yang telah dilihat Christopher pada 11 Oktober itu. Menjadi satu tarikan untuk mengetahui bahawa sebelum cahaya itu kelihatan, sistem pelayaran mereka tidak berfungsi dengan teratur (menajdi gila). Ia berlaku pada bulan September, seolah-olah seperti ada sesuatu yang menghalang mereka daripada bergerak turus ke hadapan. Setelah mereka selamat melalui perjalanan yang berbengkang bengkok di kawasan tersebut, satu cahaya telah muncul pada bulan Oktober seperti ada seseorang menghantar isyarat kecemasan di langit memberitahu mereka bahawa mereka telah terlepas sebuah pulau.


Ada pendapat yang kukuh dalam sessi perbincangan ‘kumpulan’ (watchers group) ) ini tentang lokasi Elixir of Life terletak, ia berada di pulau yang sama di mana Dajjal dipenjarakan. Keadaan ini bolehlah menerangkan keadaan Dajjal (mengikut pandangan sekular) yang kekal hidup lama (immortal) dan sebab mengapa Christopher Columbus telah diarahkan oleh Ratu Isabella Castile untuk belayar ke sana yang berkemungkinan pula mendengar dari Ponce de León (Ponce de León kemudian menyertai Columbus sepanjang Voyage kedua semata-mata untuk mencari Elixir of Life ).

Elixir of Life adalah satu perkara yang menarik bagi saya, terutamanya saya mula terfikir tentang sifat-sifat penyembuhan air Zam-Zam di Mekah dan kisah-kisah yang saya dengar tentang kesan penyembuhan Tanah Suci ke atas penduduknya. Saya tidak tahu secara peribadi sama ada cerita-cerita ini boleh disahkan (saya tidak mempunyai wang yang cukup untuk melaksanakan Umrah lagi) tetapi ibu saya tetap mengatakan bahawa dia berasa sangat sihat apabila dia melangkah masuk ke Tanah Suci. Pada masa ini ibu saya sedang merancang untuk menunaikan haji kali ke 3 dengan ayah saya. Ibu saya cukup yakin bahawa sebaik sahaja kedua-duanya tiba di Tanah Suci, masalah kesihatan ayah saya akan sembuh buat sementara waktu sepanjang tempoh mengerjakan haji.

Riwayat mengenai kelebihan air Zam-Zam yang memberi khasiat penyembuhan adalah seperti yang terdapat dalam Sahih Muslim di mana (mafhumnya) Rasulullah saw (keamanan dan rahmat daripada Allah ke atasnya) bertanya kepada Abu Zar ra, yang tinggal berhampiran Kaabah selama empat puluh hari dan malam ia memberi tahu baginda bahawa dia tidak makan sebarang makanan atau minuman selain daripada hanya meminum air Zamzam: Riwayat oleh Imam Muslim, 2473)..

Ibn al-Qayyim (mungkin Allah telah memberi rahmat kepadanya) juga pernah berkata:


"Saya dan beberapa orang lagi telah mencuba menyembuhkan penyakit melalui air Zamzam dan mendapati berlaku perkara yang menakjubkan. Saya juga sembuh dari pelbagai penyakit, saya telah sembuh dengan izin Allah. Saya menemui seseorang yang dipelihara dari kesukaran untuk setengah bulan atau lebih, dan dia tidak merasa lapar, dia melakukan Tawaaf bersama-sama dengan orang lain sama seperti yang mereka lakukan. Dia memberitahu saya bahawa dia hanya minum air Zamzam selama empat puluh hari dan beliau mempunyai kekuatan untuk melakukan persetubuhan dengan isterinya, berpuasa dan melaksanakan Tawaaf berkali-kali ". Zaad al-Ma'aad, 4 / 319, 320.

Saya tidak begitu pasti sama ada tenaga bumi dan Elexir of Life (fountain of youth) ada hubung kait antara satu sama lain. Sama ada tumpuan tenaga bumi yang menyebabkan sifat-sifat penyembuhan (penawar) air zam-zam atau air itu sendiri yang mengeluarkan sinaran tenaga. Perkara ini terus kekal sebagai misteri.

Saya tahu bahawa Luciferians telah lama dilengkapi satelit dengan teknologi GDV yang membolehkan mereka melihat aura di seluruh dunia. Itu mungkin teknologi paling canggih yang pernah dicipta. Mereka bukan sahaja boleh melihat kita dalam mod penglihatan malam ataupun mod inframerah, malah mereka juga mampu melihat ke arah setiap sudud jiwa kita. Tidak keterlaluan jika kita kata melalui penambahan nilai (upgrade) Kirlian dan GDV terhadap teknologi ini akan dengan mudah membolehkan mereka melihat setiap makhluk antara dimensi yang mengembara di dunia kita

Saya rasa saya mula faham sekarang kenapa Imam Mahadi berada dalam keadaan orang biasa sebelum dia mencapai umur 40 tahun (di islahkan dalam satu malam). Jika Allah menjadikan dia istimewa sejak dari lahir, sudah pasti beliau dapat dikesan oleh satelit sebagai kanak-kanak lelaki muda dengan aura kepekatan tertinggi terpancar dari dalam dirinya. Ia akan menjadi sangat mudah untuk Luciferians dengan serta-merta menghalakan pengesan serta zoom terhadap dirinya dan membunuhnya sementara dia masih muda.

penghargaan untuk AfterDarkWritersapa kaitan dengan keris?


Tolong beri jawapan kerana saya tiada jawapannya.

Mengapa Melayu tidak menggunakan pedang sebagaimana bangsa lain?
Sebaliknya terus menggunakan keris. Sesuatu yang pelik. 


Apa itu Lorong waktu (worm holes)?

Dalam sejarah, manusia, kapal-kapal, pesawat terbang dan lain-lain sebagainya yang hilang secara misteri seperti yang sering kita dengar di perairan Segitiga Bermuda, sebenarnya adalah masuk ke dalam lorong waktu yang misteri ini.

Seorang ilmuan Amerika yang bernama Ado Snandick berpendapat, mata manusia tidak dapat melihat keberadaan suatu benda dalam ruang lain, itulah objektif keberadaan lorong waktu.

Dalam penyelidikannya terhadap lorong waktu ini, John Buckally mengemukakan teori hipotesisnya sebagai berikut:

* Keberadaan lorong waktu adalah bersifat kebendaan (material), tidak terlihat, tidak dapat disentuh, tertutup untuk dunia fana kehidupan umat manusia, namun tidak mutlak, karena kadang-kadang ia akan terbuka.

* Lorong waktu dengan dunia manusia bukanlah suatu sistem waktu, setelah memasuki seperingkat sistem waktu, ada kemungkinan kembali ke masa lalu yang sangat jauh, atau memasuki masa hadapan, karena di dalam lorong waktu tersebut, waktu dapat bersifat searah atau pun berlawanan arah, boleh bergerak lurus atau sebaliknya, dan bahkan boleh berada dalam keadaan diam membeku.

* Terhadap dunia fana di bumi, jika memasuki lorong waktu, berarti hilang secara misteri, dan jika keluar dari lorong waktu itu, maka ia muncul pula secara misteri.

Disebabkan lorong waktu dan bumi bukan merupakan sebuah sistem waktu, dan oleh kerana waktu boleh diam membeku, maka meskipun telah hilang selama 3 tahun, 5 tahun, bahkan 30 atau 50 tahun, waktunya sama seperti dengan satu atau setengah hari.

Meskipun beberapa teori dilontarkan, namun tidak ada yang memuaskan sebab munculnya tambahan seperti benda asing bersinar yang mengelilingi pesawat sebelum kontak dengan menara pengawas terputus dan pesawat lenyap. (sebahagian sumber)

Satu lagi misteri untuk dikongsi bersama. Masih banyak rahsia alam yang belum dapat diteroka oleh makhluk lemah bernama manusia. Namun malangnya dalam kegelapan kejahilan, sebahagian manusia ini begitu angkuh berdiri cuba memakai pakaian Tuhan dan mengaku mereka pandai dan tahu segalanya.

Tiga Titik Aneh

Cuba buat satu garisan melintasi mukabumi (secara kasar) dan bahagikan dengan angka 3 (mengapa 3? tak perlulah kita fikirkan),  kita akan lihat ada tiga tempat yang mana dua darinya amat terkenal dan telah disentuh dalam artikel di atas. Satu titik lagi terus tersembunyi, walaupun ada yang cuba menyelongkarnya, namun ia terhenti begitu sahaja. Keganjilannya semakin bertambah dan siapakah yang berani (dengan ikhlas) cuba selesaikannya? Menghairankan, titik satu, sejuk tetapi panas di dalamnya, titik kedua panas diluar sejuk di dalamnya, bagaimana dengan titik ketiga yang pernah digelar Segitiga Naga? Bersifat panas-sejuk?

Semoga ada yang berani membuka rahsia ini.... atau ia akan terus kekal sebagai rahsia selamanya?

klik untuk besarkan


Salam hormat dari Abatasa, jika panjang umur kita berjumpa lagi. Semoga Allah mengasihi saudara semua dan dilimpahi rahmat tak terhingga, Amin.


35 comments:

 1. dalam blog tuan kelarias dinyatakan bahawa dajjal ada 40 orang. ada senarai namanya. malah dajjal ke 39 bakal muncul sedikit masa lagi. wallahualam

  ReplyDelete
 2. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 3. Salam..
  Suatu kupasan yg baik dari After Dark..
  Sy memahami hikmah penjelasan beliau dlm bentuk sekular krn beliau berhujjah dgn golongan bukan Islam..
  Islam membenarkan pendapat dan tidak salah pun berpendapat sebegitu krn ianya tidak berkait dgn Mudharat kpd Aqidah pun..
  Tentang teori Medan Elektromagnet ianya adalah cabang Istilah kpd Istilah yg dinyatakan dlm ilmu Islam,seperti Medan elektromagnet dgn Hijab antara dimensi,atau cahaya dlm cahaya,langit disebalik langit,sehingga sains menemukan istilah yg lbh muthakir..
  Sebenarnya Ilmu Allah itu maha luas dan manusia berusaha yg terdaya utk menjelaskannya..
  Bayangkan kita sebenarnya berada selari dgn enam lg dimensi yg berada disekeliling kita dan dipisahkan oleh tembok-tembok Hijab atau membran-mambran yg nipis diantaranya dan adakalanya dgn Izin Allah ianya dibuka kpd hamba-hambanya yg terpilih utk menyaksikannya..
  Hijab-Hijab ini dicipta utk menjaga manusia dari megalami kejutan atau ketakutan hasil dari melihat rahsia dimensi-dimensi yg tidak pernah kita saksikan..
  Sbb itu adakalanya hanya seorang dari dua org yg berada disesuatu lokasi dpt melihat entiti-entiti ghaib secara nyata krn ianya adalah pilihan Allah utk mengizinkan siapa yg dipilih utk melihatnya krn Allah juga berkehendak..
  Sy juga punya pengalaman merasai kehadiran entiti-entiti ghaib melalui isyarat Getaran dianggota tubuh sy ttp tidak seorangpun dikalangan ahli keluarga sy yg punya kebolehan spt ini krn ianya kembali kpd persoalan siapa yg Allah beri izin utk menerima kurnia darinya..
  Sy bukalah seorang yg terbaik dari segi pekerti diantara ahli keluarga sy malah sayalah yg paling akhir sekali Khatam Al-Quran dikalangan adik beradik sy krn dahulunya sy seorang yg keras kepala terhadap nasihat ibu bapa dan lalai dlm mentaati perintah agama..
  Namun setelah mengalami insiden-insiden yg memberi pengajaran, sy menyesal dan tidak lg mengulangi dosa-dosa akibat kelalaian sy itu..
  Dlm masa tiga tahun sy berhijrah,sy dapati sy dpt merasakan Isyarat-isyarat kehadiran Entiti ghaib dan sy belajar cara-cara utk megusirnya..
  Sy diajarkan Zikirullah dan kaedah menggunakannya dlm mengatasi masalah gangguan dan adakalanya sy dipanggil utk membantu pengamal perubatan Islam utk merawat gangguan sihir..
  Adakalnya sy terfikir bahawa dulu sy tidak diberi kebolehan ini oleh Allah krn sy dulu lalai dan tergolong dlm sahabat dan kerabat Syaitan diatas dosa dan maksiat yg sy lakukan..
  Ttp setelah sy berubah dan ingin kembali mengikut jalan mengenal Allah,Allah mengurniakan kebolehan ini utk sy istiqamah dlm berperang dgn syaitan krn Taubat itu membawa kita kembali menjadi musuh kpd Syaitan..
  Sy berpendapat bahawa kebolehan yg diberi ini sebagai peringatan kpd sy bahawa Syaitan itu adalah musuh yg nyata dan tipudaya Syaitan itu adalah lemah dan boleh dikalahkan jika kita berpaut teguh dan berharap kpd Allah..
  Sy tidak dpt menjelaskannya secara saintifik,ttp berdasarkan pengalaman sy,Zikir yg dibaca itu digabungkan dgn tenaga mental yg terdapat dlm tubuh kita lalu dgn izin Allah ia membawa kita memasuki zon Syaitan dimana sy dpt melihat wajah mereka,bentuk mereka malalui mata hati..Dan kadangkala suara-suara mereka dpt didengar..Zikir-zikir itu dibaca dan tenaga mental kita menukarkannya kpd apa sahaja senjata atau fenomena Alam keatas Syaitan-syaitan yg kita hadapi itu utk melemahkannya..
  Tenaga ini boleh membawa mudharat kpd Syaitan yg kita hadapi itu..Pd peringkat akhir pertembungan itu adakalanya ia dikurung dan adakalanya dimatikan dgn Izin Allah..
  Apabila dibuat perbandingan,ianya ada sedikit persamaan kaedah dgn Filem aksi Green Lantern dan Spawn..Ianya menjurus kpd Fokus,menukarkan tenaga kpd senjata..
  Jika perbandigan ini benar,sy menjangkakan bahawa Iluminatist atau Licuferian mempunyai aksess kpd kaedah ini ttp mereka melakukannya dgn skala yg lebih besar,lebih teknologi dan dgn bantuan ritual sesat mereka..
  Semua yg mereka dedahkan dlm Filem bukan kebetulan ttp isyarat kpd kemampuan mereka utk memusnahkan sesiapa yg mereka anggap musuh dan ancaman kpd mereka..
  Wallahua'lam

  ReplyDelete
 4. tk -s- telah faham maksud disampaikan -a- R17@doctor.com

  ReplyDelete
 5. anon925 - memang ada hadis menceritakan mengenai 40 dajjal tersebut namun ia dikatakan Dajjal Kecil. Kita tidak pasti maksud sebenar 40 Dajjal ini. Berbagai pendangan ulama mengenainya.

  Terima ksih anon 409 - pandangan saudara amat dihargai.

  ReplyDelete
 6. terima kasih banyak-banyak atas segala artikel yang ditulis selama ini. hampir semuanya saya setuju. jika saudara ingin berhenti menulis, itu hak saudara, tapi saya tetap mengharapkan ada lagi artikel ditulis.

  kesimpulannya, kita memang di akhir zaman, selepas ini apa yang akan berlaku ialah pembuktian segala hadis nabi berkaitan akhir zaman. segalanya akan berlaku satu persatu di depan mata, kebenaran akan tersingkap seluas-luasnya. namun, ada juga risaunya kerana fitnah dajjal terlalu bahaya dan memperdayakan. moga dilindung Allah dari dajjal dan kuncu-kuncunya.

  sepanjang pemerhatian saya di mesir, tanda-tandanya semakin jelas. khususnya selepas revolusi, dan sekarang adalah tempoh pilihanraya, semakin nampak "tangan" yang bermain tali boneka...rasa macam nak balik malaysia ja... =)

  ReplyDelete
 7. Saudara tuan blog berkata :" Mulai tahun hadapan, keadaan negara kita mungkin tidak lagi sama seperti hari ini kecuali Allah menyelamatkannya."

  Jika benar keadaannya, bukankah bermakna banyak lagi sebab untuk saudara terus aktif menulis dalam blog ini. Tahun depan ada 365 hari. Setiap hari ada 24 jam. Banyak masa untuk saudara luangkan untuk dakwah, dedahkan fitnah dajjal dan sebagainya..

  Harap teruskan kesinambungan blog ini. Dah banyak blog yang bungkus.. harap blog ini jgn bungkus sama. Jika blog ini diserang, buatlah backup datanya.. sekian

  ReplyDelete
 8. salam,hampir setahun saya mengikuti akhzaman, abatasa dan rangkaian2 blog yang sealiran. terima kasih atas pencerahan yang diberikan. mungkin para penulis artikel boleh beralih arah sedikit kepada penulisan apa persediaan/persiapan yang boleh kita ambil... tak kisahlah orang nak kata kita paranoid, tapi it's better safe than sorry kan...apa kaedah terbaik yang mampu kita semua ambil selain bersolat dan berdoa? harap lebih ramai penyumbang artikel yang sudi memberi buah fikiran.

  ReplyDelete
 9. Salam. Buat waktu semakin terdesak ini, saya sarankan saudara semua hampiri ABJAD, mereka sediakan seni pertahan diri yang unik, jauh dari syirik disamping amalan tambahan yang sesuai dengan keadaan terjebak dalam kesulitan,,, hmmm.. mana tahu apa bakal terjadi. Akan ditunjukkan amalan syahadah sebenar disamping amalan solat dan doa yang sepatutnya sebagai muslim. Hanya dengan syahadah bantuan Allah akan sampai, insyaAllah. Dinasihatkan sampaikan hasrat secara bersendirian kepada wakil negeri berhampiran. Mereka sedia membantu. Pernah terjadi satu keadaan yang pelik. Seorang tua ahli Abjad masuk ke kebunnya. Tiba tiba dia berhadapan dengan seekor tedung yang agak besar,dalam keadaan terperanjat spontan dia menyebut, "Laa Ilaaha Illallah"... dia tidak ingat lagi apa yang berlaku. Setelah sedar ia merasa sedikit letih. Kemudian baharu dia sedar ular tedung yang dihadapinya tadi telah hancur lumat dihadapannya. Ini cerita benar. Begitulah pertolongan sampai... Pengasas ABJAD pernah ditembak komunis bertali arus dalam jarak dekat, tiada satupun singgah di badannya. Amalan ini dari Tok Kenali berasalusul dari Syiekh Abd Kadir Jilani. Ini hanya nasihat, terserahlah kepada saudara semua. Sebelum menolak atau menuduh yang tidak baik, eloklah hubungi wakil terdekat dapatkan keterangan darinya. Mudah mudahan ia berguna menyelamatkan diri dan ahli keluarga. wsslm

  ReplyDelete
 10. Bersedialah kita hadapi api dari musibat yahudi dan kuncunya... malaysia akan jahanam kerana Imam Mahdi palsu?

  ReplyDelete
 11. aku hanya mampu katakan yang blog ni TERBAEEEEKKKKK!!!!!!!!

  ReplyDelete
 12. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 13. @ Tolong beri jawapan kerana saya tiada jawapannya. Mengapa Melayu tidak menggunakan pedang sebagaimana bangsa lain. Sebaliknya terus menggunakan keris. Sesuatu yang pelik..

  Sejarah keris itu sesuatu senjata yg unik bagi bangsa Nusantara. Hahaha... asal usul keris itu ada kaitan dgn Alam "Kenabian dan Kewalian" serta "Alam Pahlawan". Pertama2 keris itu kembangkan diIndonesia oleh "Ahlul Bait" kepada pendekar2 Hindu Jawa yg telah diIslamkan. Hinggalah kegunaannya meluas zaman Kerajaan Majapahit, sebagei senjata utama. Namun sekarang keris tinggal kenangan, dianggap senjata pusaka bersemangat yg ada hikmah tersendiri...

  Kegunaan keris telah meluas kenegara2 Melayu Islam yg laen diNusantara, diperkenal oleh "Ahlul Bait", hingga keTanah Melayu sebelum zaman Hang Tuah era Kerajaan Melayu Melaka itu lagi. Kehebatan dan kegunaan keris menjadi mahsyur sejak keris keramat "Taming Sari" berubah milik, jatuh ketangan Laksamana Hang Tuah. Maka sekarang ini tinggallah kehebatan alam keris itu sebagei satu senjata lagenda. Ia hanya diguna dlm sesuatu adat istiadat Di-Raja, dan alam perubatan secara spiritual...

  Pesanan semangat Tok Pahlawan Melaka Laksamana Tun Tuah : "Tidak akan hilang Melayu didunia". Maka di"BUMI MIM" kesaktian "Keris Taming Sari" telah mengukir sejarah. Di"LAUT BUMI MIM" itu pula "Keris Taming Sari" telah menutupkan sejarah. Hahaha... The Phoenix Bird was rised from its own ashes...

  Allahu'alam =_= Wassalam....

  ReplyDelete
  Replies
  1. kah kah kah,takkan melayu hilang di dunia,betul ke idak kata hang tuah tu,die sendiri hilang,ntah betul wujud,ntah mitos,lawak2

   Delete
  2. sy hrap awk tahu kerajaan melayu dah terlalu lana ada.. jauh lame dari kerajaan melaka.

   Delete
 14. kalau ada nama adalah batang tubuh dia. kenapa? suka melayu hilang di dunia? hilang akal ke hapa ko nih.

  ReplyDelete
 15. Betoi 2.. kalo ada namanya, adalah batang tubuhnya.
  Melayu telinganya ehek3... pekak badak yg tak tahu.

  ReplyDelete
 16. Kelip2 disangkakan api,
  Kalo api dimana dapornya.?
  Hilang ghaib disangka mati,
  Kalo mati dimana kubornya..??

  Kubor "Manusia Biasa" tanda dia dah mati,
  Hilangnya "Rijal Ghaib" menaburkan bakti..

  ReplyDelete
 17. lebih baik melayu tu hilang daripada Islam yang hilang...

  ReplyDelete
 18. Islam takkan hilang sampai kiamat.. apa Allah tak jaga islam? mengarot. melayu hilang tu mungkin berlaku..

  cakap tak guna akal, temberang.

  ReplyDelete
 19. salam. ape saya nak cakap ni pandangan sya. kalau salah betul kan yea..

  tentang lorong waktu. walau bertahun2 berpuluh tahun hilang. terasa bagai sekengah hari.
  rasanya kita org melayu sangat familiar dengan cerita Manusia masuk alam bunian. kita yang mencari berhali2 berbulan2. tapi yang hilang tu cakap dia pergi setengah hari 1 atau 2 hari shaja. perasan tak persamaan disitu?

  ReplyDelete
 20. salam hamba allah semua.................ahkir zaman tetap akan sampai namun adakah tanggungjawab kita/amanat dgnNYA telah berjaya diselesaikan.dlm malaysia shj org2 islam berpecah belah hanya disebabkan politik, utk apa???????????semata2 nak berkuasa.manusia saat ini dipengaruhi oleh sifat TAMAK,,,MAKSIAT,,,SOSIAL dan yg memeningkan saya ialah perkara tersebut disampaikan oleh mrk dari alam ghaib.....jadi manusia benar2 dlm keadaan serius.saya masih mencuba utk menyelesaikannya namun menemui jln buntu.jadi sy terpaksa gunakan internet pula mana tahu ada hikmahnya selain banyak keburukkannya.alam ghaib meminta saya menyelesaikan pantun ini...pulau pandan jauh ketengah,gunung daik bercabang tiga,hancur badan dikandung tanah,budi yg baik dikenang jua. lepas 2 ditunjukkan bentuk 3 segi dgn bulatan besar di tengahnya.harap ada yg dpt membantu 1881...mohd_6568@yahoo.com

  ReplyDelete
 21. weh lu mo jelasin tentang segitiga bermuda apa promote agama islam sampah lu itu mna ada sih kerajaan dajjal dasar goblok itu tuh gra" ada tambang metana didasar laut yang bikin air mendidih trus ngeluarin cahaya lagian apa hubnya coba sma si muhammad cibae nabi nabi lagnat nabi anjing itu ? gua kasih tau agama islam itu sampah so suci padahal atinya busuk bejad tukang perkosa bokep agama anjing itu silam agama binatang pemimpinnya aja ga sekolah si muhammad ya ajarannya perkosa, rampok, jambret, maling, bunuh, dll liat aja semua yg begitu islam semua mna ada chinese kya gtu chinese mah bersih islam mah lagnat thx

  ReplyDelete
  Replies
  1. WEH INDON LAKNAT..!! TUTUP MULUT MU...!! EMANG DASAR INDON GOBLOK LU...GOBLOK AGAMAMU TU..KRISTIAN SUDAH NGAK ADA KEBENARAN..EMANG LU SAKIT AMA ISLAM YA?? LU FUCKING RETARDS!!

   Delete
 22. surah al kafirun

  ayat:-
  1. Katakanlah," Hai orang-orang kafir !
  2. Aku tidak menyembah apa yang kamu sembah.
  3. Dan tiada (pula) kamu menyembah Tuhan yang aku sembah.
  4. Dan aku bukan penyembah apa yang biasa kamu sembah.
  5. Dan kamu bukanlah penyembah Tuhan yang aku sembah.
  6. Bagimu agamamu dan untukku agamaku".
  Semuanya menyatakan
  Kebesaran Mu yaa Allah

  Renungan
  Ketegasan telah dinyatakan sendiri oleh Allah
  Ketegasan sekaligus toleransi yang maha luas
  Pengaktualisasi keyakinan yang tidak menyinggung
  keyakinan lainnya.
  Sangat jelas tersirat kebebasan penentuan akan keyakinan.
  Sangat jelas pula pembagian golongan keyakinan,
  Sangat Jelas tidak ada pemaksaan keyakinan.
  Tidak ada pemaksaan.....
  Tentramlah segala umat di dunia.....

  ReplyDelete
 23. Semenanjung Malaysia terletak diantara Makkah/Madinah dan Segitiga Naga!!!

  ReplyDelete
 24. Ada artikel tentang segitiga bermuda kat blog Re-Matrix.. :)

  ReplyDelete
 25. ya, segalanya mungkin betul atau segalanya hanyalah kebetulan , ilmu itu unik dan masing-masing punya cara untuk mempercayai sesuatu , lebih banyak yang kita ingin tahu bermakna lebih banyak yang kita tak tahu , dan terlebih banyak yang kita tak akan pernah tahu sehingga akhirnya ,
  akhirnya segala sesuatu itu kita harus kembalikan pada Allah , hanya Allah yang maha mengetahui

  ReplyDelete
 26. Bermuda triangle cam umno la aku tengok! Hahaha

  ReplyDelete
 27. BERCAKAP MACAM ORANG BODOH! LANGSUNG TK GUNA OTAK!

  ReplyDelete
 28. Indon bbodoh...chinese mah bersih palat lu indon...chinese dok angguk2 sembah patung buatan sendiri apa lu bodoh ka...apasal xsembah periuk ka kereta ka bodoh...tuhan patung bodoh..dijadikan tuhan dsembah...patung itu pn xboleh nak buat diri sendiri..apatah lagi nak buat pokok...periuk..warna pn xboleh buat...itu pun bodoh ka indon...sembah tuhan patung bodoh y lo buat sendiri tu bodohhh..dasar gobblokk lu..

  ReplyDelete

artikel menarik sepanjang masa

Total Pageviews