Wednesday, March 19, 2014

MH370 - USA dan Dollar

Oleh : Imran Haaz

Bismillahir Rahmanir Raheem..

3 bahagian perkara yang mungkin akan berlaku ke atas negara ini.

Pertama, usaha perubahan rejim akan dijalankan. Jika gagal, perkara kedua akan dilaksanakan.

Perkara Kedua, sebaik usaha perubahan rejim untuk mengangkat boneka dinilaikan sebagai gagal untuk dijalankan, satu bentuk false flag akan dijalankan. Jika ini turut gagal untuk memaksa dasar pro Amerika di dalam negara, maka pilihan ketiga akan dijalankan dirantau ini.

Ketiga, meletuskan perang setelah kekuatan China dinilaikan Berjaya diruntuhkan sedikit-demi sedikit melalui Modus Operandi yang sama dengan cara yang digunakan untuk meruntuhkan Kesatuan Soviet satu ketika dahulu.

Sentiasa saya tegaskan berkali-kali bahawa kehilangan MH370 tidak dapat dipisahkan dari isu perubahan rejim pemerintahan Malaysia, penguasaan Selat Melaka, kedudukan Malaysia sebagai Ring og Pearls China, serta perkembangan yang sedang berlaku di Ukraine.

Apa hubungkaitnya dengan krisis Russia-Ukraine-US?

Pada Mei 2013, satu kertas kerja telah dibentangkan di Sidang Kemuncak BRICS, di Durban. Kertas kerja yang membentangkan agenda Russia untuk memperkukuhkan kesepakatan ekonomi negara-negara BRICS (Brazil, Russia, India, China dan Afrika Selatan) bagi menangani asakan ekonomi Amerika dan Euro.



Antara perkara berani yang dibentangkan ialah :

1. Pemansuhan penggunaan Dollar sebagai matawang dagangan untuk urusniaga minyak antara negara BRICS + Iran + Venezuela.

2. Memperkenalkan satu matawang yang akan digunakan secara bersama dalam urusan urusniaga minyak.

3. Memperkenalkan serta mempromosikan kedua dasar di atas untuk digunakan secara meluas di dunia.

Sergei Glaziev, pemikir ekonomi dibelakang penubuhan Eurasian Union, telah mengajak Russia melakukan satu anjakan kepada perubahan sistem ekonomi baru yang lebih kukuh, stabil dan kuat. Glaziev menempelak sistem ekonomi yang diamalkan oleh Amerika dan sahabat mereka di Eropah yang menggunakan sistem riba secara melampau untuk menampung piramid-piramid hutang dan dalam masa yang sama menjajah dunia melalui hutang-hutang yang diberikan. Glaziev menyatakan, sistem hutang dengan riba yang tidak masuk akal ini, memenjarakan setiap pihak yang berhutang di dalam satu putaran hutang yang tidak akan habis. Ianya melumpuhkan keupayaan kewangan pihak yang berhutang sehingga akhirnya asset-aset milikan mereka dirampas. Beginilah cara sistem ekonomi barat menjajah dunia tanpa perlu mereka mempunyai wang dan keupayaan kewangan untuk mendapatkan sebarang pemilikan. Dengan mempunyai pihak yang berhutang dengan mereka, mereka menjual hutang tersebut sebagai satu lagi bentuk hutang dan menggandakannya dengan sistem yang tidak bersandarkan sesuatu yang realiti.

Semua ini perlu dihentikan menurut Sergei Glaziev. Lalu beliau mencadangkan agar Russia mengetuai dunia untuk melakukan satu perubahan drastik. Cadangan drastik ini termasuklah membuang amalan menggunakan Dollar Amerika di dalam urusniaga minyak antara negara-negara bersekutu dengan mereka. Tiada siapa pernah berani mencadangkan perkara demikian rupa kecuali Tun Dr. Mahathir sepuluh tahun lebih awal daripada Glaziev. Yang membezakan Tun Dr. Mahathir dengan Glaziev ialah, Tun Dr. Mahathir merupakan seorang pemimpin berfikiran jauh dari sebuah negara kecil tanpa kekuatan tentera untuk memastikan setiap apa yang diutarakan dapat dijalankan tanpa perlu takut dengan ugutan negara kuasa besar. Tetapi beliau tidak pernah takut untuk mengutarakan idea tersebut berulang kali.


Berbeza dengan Sergei Glaziev yang menjadi penasihat ekonomi kepada sebuah kuasa besar dunia. Sebuah negara yang dikatakan oleh jurucakap media mereka sebagai berkemampuan untuk menukarkan Amerika Syarikat dari sebuah negara kepada lebuan radioaktif yang beterbangan di udara. Russia sebuah negara dengan keupayaan nuclear yang hebat dan kemampuan keupayaan perang yang digeruni.

Apabila Sergei Glaziev mengutarakan idea tersebut, dia menyatakan bahawa ini merupakan jalan perubahan ekonomi yang bakal mengundang risiko retaliasi termasuk sehingga mencetus sebuah perang yang besar.

Russia tidak akan bertindak sedemikian jika Washington tahu berpegang kepada janjinya 30 tahun dahulu kepada Gorbachev. 30 tahun dahulu, Washington telah berjanji untuk tidak mengganggu blok negara Eropah Timur supaya menjadi sebahagian daripada negara NATO.

Tetapi, sepertimana Uncle Sam yang biasa, satu persatu negara Eropah Timur ditarik masuk ke dalam NATO. Malah tentera-tentera NATO sudah pun mula ditempatkan pada sebahagian Ukraine ketika krisis ekonomi Ukraine mula memuncak.

Washington menyedari Russia sedang cuba mengumpulkan kekuatan lamanya kembali. Jika dahulu, melalui Warsaw Pact, Russia diperkukuhkan sehingga menjadi satu blok ekonomi yang memberi saingan kepada Amerika dan Eropah. Lalu, satu persatu tiang sokongan Russia di dalam Warsaw Pact ini diruntuhkan sehingga kejatutah Kesatuan Soviet berlaku pada 1991. Melalui dasar Perestroika dan Glasnost, Gorbachev merosakkan kekuatan Kesatuan Soviet dengan anai-anai yang kemudiannya menamatkan era Perang Dingin antara Amerika dan Russia.

Lewat beberapa tahun ini, Washington melihat Russia sedang mengumpulkan kekuatannya kembali. Eric Margiolis, melalui kolumnya yang disindiketkan kepada akhbar the Sun menyatakan bahawa Russia sedang menjalankan Ancshluss (penggabungan) secara senyap. Pungutan suara yang memasukan Crimea ke dalam Russia menunjukkan bahawa Ancshluss itu benar-benar kini sedang berlaku tanpa diselindungkan.

Bermula 2013, Russia cuba memperkukuhkan ekonomi negaranya dan membersihkan pemimpin politik serta golongan oligarki daripada golongan yang senang diugut oleh negara barat. Vladimir Putin telah memperkenalkan dasar anti-dana pesisir (Anti-offshore) bagi membersihkan negaranya daripada kelompangan yang boleh menyebabkan golongan politikus dan oligarki menjadi mangsa ugutan barat. Dalam masa yang sama dasar anti-offshore tersebut akan mengembalikan sebahagian besar dana milik orang Russia di luar pesisir kembali untuk mengukuhkan ekonomi Russia. Pada mula dasar ini diperkenalkan, golongan mewah, politikus dan oligarki Russia dipujuk untuk membawa masuk dana kembali secara sukarela. Tetapi, ramai yang tidak mengendahkannya sehinggalah berlaku krisis ekonomi di Greek dan Cyprus. Keruntuhan Ekonomi Cyprus menjadi titik tolak kepada kejayaan Putin untuk menggalakkan dasar Anti-pesisir untuk ditegakkan di dalam negara.

Cyprus merupakan antara negara luar pesisir di mana ramai golongan kaya Russia menyimpan kekayaan mereka. Apabila berlaku masalah ekonomi sehingga memaksa kerajaan Cyprus mengambil harta-harta yang disimpan untuk menghidupkan ekonomi mereka kembali, kerajaan Russia berlepas diri daripada membantu golongan rakyatnya yang menyimpan kekayaan di luar Russia. Dari cara pujukan, ia kemudiannya dijadikan undang-undang dengan mengharamkan mana-mana golongan politik dan oligarki untuk mempunyai apa-apa kepentingan perniagaan serta simpanan dana di luar pesisir. Kembalinya dana-dana milik Russia dari luar, maka ekonomi Russia mula dipekukuhkan. Kita akan segera teringat dengan tindakan yang sama dilakukan oleh Tun Dr. Mahathir bersama Tan Sri Mohd Nor Yaacop, apabila negara menghadapi krisis matawang pada 1998. Tahun yang sama boneka dan kolum kelima yang dipasang Amerika untuk membuat perubahan rejim gagal mencapai matlamat.

Vladimir Putin mempunyai sokongan yang kuat dan kukuh di Russia biarpun Washington cuba memasang kolum kelima dan membiayai puak-puak penentang untuk menggugatkan pemerintahannya. Dasar Anschluss menyebabkan Wahinton tidak senang duduk. Apabila mereka mengganggu kecenderungan sokongan politik di Ukraine, Russia sudah mentafsirkan tindakan Uncle Sam tersebut sudah melampaui batas yang sepatutnya dihormati sejak 30 tahun dahulu. Tiada guna untuk berdialog dengan Amerika. Vladimir Putin mengarahkan tentera Russia untuk segera masuk ke dalam Crimea untuk menunjukkan tahap seriusnya Russia dalam mempertahankan rakan-rakan sekutunya daripada jatuh ke dalam perangkap Washington dan Nato. Vladimir Putin menendang maruah Amerika dengan penuh bergaya.

Tetapi Washington, salah sebuah negara Yakjuj dan Makjuj, masih bijak memanipulasi keadaan. Perhatikan kini mereka sedang berusaha memencilkan sokongan ke atas Russia dengan cuba menggunakan prinsip ‘Enemy of my enemy is my friend’. Mereka kini sedang cuba memencilkan China daripada menyokong Russia di dalam isu di Crimea. Orang Islam dengan matahati yang terang akan segera sedar permainan mereka di sini. Walaupun Amerika cuba menggunakan prinsip ‘Enemy of my enemy is my friend’, kita melihat cara mereka mendekati China ialah dengan menggunakan prinsip dalam pepatah Klingon sepertimana yang pernah digunakan di dalam filem Star Trek, ‘Enemy of my enemy is the enemy I killed last’.

Bagaimana mereka melakukannya? Masih ingat dengan peristiwa pembunuhan beramai-ramai di stesen keretapi di China dua minggu lepas? Puak pemisah Uighur telah dituduh sebagai bertanggungjawab dalam peristiwa tersebut. Seluruh negara China sekarang ini berada di dalam satu bentuk sentimen membenci orang Islam kerana ‘perbuatan etnik Uighur di stesen keretapi tersebut’. Tahukah sahabat-sahabat pengunjung blog satuhala ini, bahawa apa yang berlaku di stesen keretapi tersebut adalah satu skrip berulang dengan tempoh masa yang hampir sama sepertimana yang Amerika pernah gunakan satu ketika dahulu sebelum menjajah Afghanistan? Mari kita lihat persamaannya.

Dua minggu sebelum Amerika melancarkan perang ke atas Afghanistan, mereka telah mengirimkan dua orang wartawan yang dikatakan mewakili National Geographic untuk membunuh Ahmad Shah Masood. Ahmad Shah Masood ialah pemimpin golongan mujahidin Pakatan Utara yang digelarkan sebagai Singa Panjsher. Allahyarham tidak pernah mengizinkan mana-mana wartawan menemubual dirinya kecuali oleh dua wartawan tersebut. Apabila sesi temuduga tersebut dijalankan, sebutir bom yang diletakkan di dalam kamera salah seorang wartawan tersebut telah diletupkan.

Pakatan Utara sebelum daripada itu telah mencapai satu perjanjian damai dengan puak Taliban supaya pihak mereka tidak bertembung dan berperang sesama sendiri. Tetapi peristiwa letupan bom ini mengejutkan pihak Pakatan Utara. Amerika segera mencadangkan kepada dunia melalui salakan anjing-anjing di dalam media mereka bahawa Puak Taliban yang membunuh Ahmad Shah Masood. Oleh kerana majority daripada penduduk Afghanistan tidak berminat untuk membaca dan meneliti berita, sama seperti kebanyakan rakyat Malaysia, maka fitnah itu kemudiannya dikipaskan dengan deras. Hasilnya, Pakatan Utara mengangkat senjata kembali dan memulakan perang mereka dengan golongan Taliban. Selang beberapa minggu selepas itu, Amerika melancarka perang ke atas Afghanistan dengan membantu Pakatan Utara untuk berperang bagi pihak Amerika dengan menundukkan Taliban di beberapa kawasan.

Itulah juga modus operandi yang sedang dijalankan sekarang ini. Setelah mengejutkan negara China dengan berita pembunuhan warga mereka dan menuduh puak pemisah Uighur yang beragama Islam melakukannya, maka mereka telah menyediakan rakyat China dengan satu bentuk sentiment membenci kepada orang Islam. Apa yang mereka perlukan sesudah itu ialah satu lagi bentuk percikan api yang menyebabkan China mengambil sikap anti Islam yang Amerika harap-harapkan. Disinilah sebahagian cerita MH370 bermula.






Buku Bertajuk The Writing On The Wall : Why We Must Embrace China As 
A Pertner or Face It As An Enemy. Bukankah ia senada dengan apa yang 
dicadangkan Rupert Murdoch baru-baru ini selepas MH370?



Bunuh Seribu Ekor Burung Dengan Sekali Lastik:

Ingat timeline yang telah saya berikan pada 2013? Sebaik masa depan politik boneka yang ditaja mereka selama 4 dekad dimatikan, maka satu operasi False Flag akan dijalankan segera bagi merejuvenasikan harapan penguasaan mereka ke atas Selat Melaka, Malaysia dan seterusnya melumpuhkan China.

Ingat prinsip pepatah watak Klingon? The enemy of my enemy is the enemy I'll last. Malaysia telah lama mengambil pendekatan tidak terlalu mesra Amerika. Malah Tun Dr. Mahathir telah berkali-kali mencadangkan bahawa untuk melumpuhkan Amerika, maka Dollar itu perlu dilumpuhkan. Untuk melumpuhkan Dollar, maka jalan termudah ialah dengan menghentikan penggunaannya dalam urusniaga jualan minyak dunia. Bersama Dr. Mahathir, cadangan tersebut kekal sebagai cadangan yang menyedarkan ramai pihak mengenai cara untuk melemahkan hegemoni Amerika.

Selat Melaka dan negara String of Pearls kepada China terutamanya Malaysia perlu dikuasai untuk menghalang kuasa China daripada terus memberi ancaman kepada Amerika dan dalam masa yang sama China akan disibukkan dengan isu sentiment rakyatnya yang semakin membenci orang Islam kerana dua peristiwa besar yang berlaku. Satu, pembunuhan di stesen keretapi. Kedua, isu MH370.

Isu di Crimea juga sedang dipotretkan sebagai pertembungan antara orang Islam Crimea dengan pihak berkuasa Russia.

Malaysia pula sedang ditekan dengan bersungguh-sungguh oleh media antarabangsa dan dipotretkan sebagai tidak cekap dalam menangani isu kehilangan MH370. Mereka mahu memaksa campurtangan pihak Amerika di dalam perkara ini. Mereka tidak akan berdiam diri sehingga mereka dapat menembus masuk untuk memainkan peranan ‘pencuri mencari barang yang dicurinya’.

Apabila China disibukkan dengan masalah MH370, dan Selat Melaka kini dipenuhi dengan kapal-kapal perang pro Amerika, sebarang bantuan ketenteraan kepada Russia dari China sekiranya krisis di Crimea meletuskan perang besar akan berjaya dihalang.

Saya telah nyatakan di dalam penulisan pada 2013, bahawa prinsip serta modus operandi yang digunakan oleh Amerika untuk melumpuhkan Russia ala Warsaw Pact diruntuhkan, akan digunakan sekali lagi. Ini termasuklah manipulasi harga minyak dunia supaya ia jatuh sepertimana ia dijatuhkan pada 1985 dahulu.

Amerika sedang mengugut Russia dengan sekatan ekonomi. Russia membalas ugutan tersebut dengan menjual Dana Treasury Amerika sebanyak US 104.6 Billion sehingga menyebabkan Treasury Amerika merudum jatuh.



Amerika membalas dengan mengeluarkan simpanan minyak sebanyak 5 juta tong daripada Strategic Petroleum Reserve (SPR) mereka untuk melumpuhkan ekonomi Russia. Sama sepertimana yang telah saya jelaskan pada 2013 bahawa inilah perkara yang akan terjadi.
Berikutan itu, Russia sudah bertekad mahu melancarkan serangan ke atas petrol dollar dengan mengajak negara BRICS + Iran + Venezuela untuk mengenepikan Dollar dalam urusniaga minyak mereka. Ini adalah ancaman terbesar selepas ancaman Nuklear ke atas Amerika. Sebuah senjata untuk melumpuhkan Uncle Sam sebagaimana diilhamkan Tun Dr. Mahathir.

Apakah kita fikir Uncle Sam akan berdiam diri sekiranya salur nafas mereka dicekik Russia? Dengan Kolum kelima di dalam negara, apakah kita rasa kita sudah sedia selamat dengan isu demi isu yang terjadi? Masih ingat dengan peristiwa sebuah kapal Amerika tersangkut pada terumbu karang di Filipina sebelum serangan Lahad Datu berlaku? Beberapa bulan sebelum serangan itu berlaku, saya sudah memberikan amaran bahawa saat genting itu akan sampai ke negara ini jika kita berterusan berpecah belah.

Begitu juga apabila saya memberi amaran bahawa tahun-tahun tanpa hujan akan datang pada tahun lepas sebelum kita dihidangkan dengan kemarau yang panjang baru-baru ini.
Bukankah saya sudah nyatakan bahawa false flag seperti ini akan berlaku sejak setahun lalu? Bukankah saya juga telah menyeru supaya kita semua bersatu sebagai satu umat Islam yang teguh, kerana hanya dengan cara itu sahajalah imuniti yang telah Allah berikan kepada kita supaya kita tidak akan dimusnahkan oleh mana-mana musuh dari luar? Tetapi kenapa seruan bersatu itu sentiasa disambut dengan cemuhan, makian dan penghinaan?

Kenapa masih mahu bergaduh sesama Islam? Masih tidak mahu bersatu kerana merasakan diri lebih maksum daripada orang lain.. Brader.. sudah-sudahlah.. jam kemusnahan sudah berdetik. Mereka sudah berpijak di bumi Iraq, Afghanistan, Libya, Palestin, Syria, Afrika Tengah, Myanmar dan mereka sedang mengetuk pintu kita? Tidak terdengarkah ada pihak dengan pedang penyembelih sedang mengetuk pintu dengan kuat?

Bersatu.. nescaya kita selamat atas izin Allah.

Rasulullah s.a.w. bersabda dalam sebuah hadis yang diriwayatkan dari ‘Amir bin Sa’ad seperti berikut :

Dari ‘Amir bin Sa’ad, dari bapanya r.a. katanya, “Pada suatu hari Rasulullah s.a.w. datang dari daerah perbukitan. Ketika beliau sampai di Masjid Bani Mu’awiyah beliau masuk ke masjid lalu solat dua rakaat. Kami pun solat bersama-sama dengan beliau. Beliau mendoa kepada Tuhan panjang sekali. Setelah mendoa beliau berpaling kepada kami lalu bersabda, “Aku memohon kepada Tuhanku tiga perkara. Dia memperkenankan dua perkara dan menolak satu perkara. Aku memohon kepada Tuhanku supaya jangan membinasakan umatku dengan musim susah yang panjang, maka diperkenankan. Aku memohon supaya jangan dimusnahkan umatku dengan bencana tenggelam, permohonanku itu juga diperkenankanNya juga. Aku memohon supaya umatku jangan dibinasakan kerana pertentangan sesama mereka. Permohonan ini tidak diperkenankan.” (Hadis Riwayat Muslim)

Begitu juga dengan hadis di bawah ini.

Dari Tsauban r.a. katanya, Rasulullah s.a.w. bersabda, “Sesungguhnya Allah Ta’ala memperlihatkan kepadaku bumi secara keseluruhan, sehingga aku dapat melihat bumi sebelah Timur dan Barat. Dan sesungguhnya kekuasaan umatku akan sampai keseluruh tempat yang Allah Ta’ala tunjukkan kepadaku. Kepadaku diberikan dua macam perbendaharaan, yaitu merah dan putih. Aku memohon kepada Tuhan untuk membantu umatku agar mereka tidak dibinasakan oleh kekuatan asing selain oleh diri mereka sendiri, sehingga kekuasaan mereka menjadi hancur luluh. Tuhanku berfirman, “Ya, Muhammad! Apabila aku sudah memutuskan suatu putusan, maka putusan-Ku tidak dapat diubah lagi. Aku memperkenankan doamu untuk umatmu, bahawa mereka tidak akan binasa dengan musim susah yang panjang. Dan bahawa Aku tidak akan menjajahkan kepada mereka suatu kekuatan musuh selain selain diri mereka sendiri sehingga kekuatan mereka hancur luluh, sekalipun musuh-musuh mereka bersatu mengelilingi, kecuali bila sebahagian mereka membinasakan sebahagian (yang lain) dan mereka saling tawan menawan.” (Hadis Riwayat Muslim)

Wallahua'lam..


Bacaan Tambahan :
1. http://www.testosteronepit.com/home/2014/3/15/kremlin-if-the-us-tries-to-hurt-russias-economy-russia-will.html
2. http://voiceofrussia.com/2013_01_18/The-world-is-in-a-state-of-financial-war-Russian-presidential-advisor/
3. http://www.testosteronepit.com/home/2014/3/10/from-now-on-no-compromises-are-possible-for-russia.html

 sumber http://satuhala.blogspot.com/

Friday, March 14, 2014

MH370 pencarian semakin keliru?


Apalah nasib mereka yang berada dalam pesawat ini setelah 6 hari hilang tanpa dapat di kesan. Melalui pelbagai peralatan/aset canggih pencarian masih tak temui klu. Dimanakah MH370? Peristiwa ini semakin menarik perhatian seluruh dunia. Bukan kerana ianya "hilang" dengan mudah tetapi kenapa pelbagai alat canggih yang ada hari ini (dari udara hinnga ke tengah laut) masih gagal mencari dimana lokasi tersembunyinya MH370.


Saya tertarik dengan pendapat seorang yang telah lama mendalami ilmu kerohanian. Pandangan beliau walaupun penuh hati-hati masih kita boleh renungkan.

Ini adalah pandangan seorang sahabat yang ramai kenalinya sebagai Tok Zamany. Terdapat kelainan pendapat dari beliau. Pendapat ini dikeluarkan beberapa hari lalu, kini sudah hampir seminggu MH370 hilang. Inilah pandangannya:

Dari segi teknikal memang tak masuk akal MH370 boleh hilang. Tak ada ribut, tak ada taufan tiba2 dah hilang. Takkan ia terapung2 diudara selama ini ??? Dah lebih 48 jam (waktu komen ini). Tak juga ada kesan jatuh di mana2 ??? memang misteri kejadian ini, kan ??? Jadi takrifnya ialah "Hilang". Lepas 5 hari terpaksa "dianggap hilang selama-lamanya" (kini dah lebih 5 hari). Betul ke begitu ???


Pendapat atok, beberapa kemungkinan terjadi kepada kapal ini :
1) Twilight Zone
Mungkin ia telah memasuki ruang "alam ghaib" atau dikenali Twilight Zone. Pekara ini pernah terjadi di US iaitu sebuah penerbangan dari London ke US yang hilang ditengah2 lautan Atlantik (kawasan bermuda). Mereka hilang selama 10 tahun dan kemudian mereka mendarat di Atlanta dgn selamat. Semuanya selamat, tetapi mereka terpinga2 kerana masa dah kehadapan 10 tahun. Mereka hanya merasakan ianya baru 10 minit lambat. Semua orang dah tak ingat mereka kerana beranggapan mereka semua telah mati 10 tahun yang lalu. Kalau pekara ini benar2 terjadi, bererti tunggu saja 10 tahun nanti, mereka akan mendarat di Bajing dengan selamat. Tak payah susah2 pergi cari sana sini, tak akan jumpa punya. Pendapat atok kemungkinan ini sangat kuat dan semua boleh fikirkan ???





2) Hijack
Mungkin juga kapal ini telah ditawan oleh kumpulan orang yg mempunyai kepakaran “luar biasa” dlm bidang komunikasi, setelit, komputer dan hacker yg mampu berbuat sesuatu yg tak pernah difikir oleh orang kebanyakan. Tujuan mereka ialah “menguji kebolehan” dan mendapatkan sumber kewangan. Mereka boleh saja memutuskan radar pengesan, kemudian mengandali kapal terbang dan telah menurunkan dimana2 dan disembunyikan. Mereka tunggu masa sesuai utk umumkan atau tak perlu heboh2... hanya mereka nakkan duit dan kemudian mereka “hilang” tanpa boleh dikesan ???

Cuma ini dua kemungkinan yg atok boleh fikirkan. Atok bukan buat spekulasi, cuma bagi pendapat apabila ditanya...ya tak ??? Minta2 mereka semua selamat termasuk 17 orang islam melayu yg berada didalam kapal terbang tersebut. Amin.


Anggaplah ini hanya untuk santapan atau penjana minda dalam memikirkan atau mencari jawaban kemana hilangnya MH370. Jangan rasa terlalu tertekan. Anggaplah ianya hanyalah pandangan peribadi Tok Zamany buat masa ini. Jika ada pendapat baru nanti saya akan cuba siarkan, insyaAllah.

Thursday, January 23, 2014

Nama "Allah", Yowtai Evangelist dan.. Kenapa Kristian Kemaruk Sangat "Nama" ini.


Mereka akan lakukan apa sahaja untuk menyenangkan hati tuan mereka. Siapa sebenarnya tuan mereka? 

Menyentuh persoalan nama "Allah" yang semakin panas, saya petik tulisan seorang mangsa hinaan puak Cina Kristian (yowtai evangelist). Apa yang menyedihkan, bukan sahaja mereka menghina bangsa ini tetapi juga menghina agama suci Islam. Hina sangatkah bangsa Melayu pada pandangan mereka?

Mungkin orang ramai yang berada selesa di kampung atau institusi majori Melayu tidak merasai derita seperti sahabat kita yang terpaksa bernafas di tengah-tengah kesombongan kaum oportunis ini. Apa sebenarnya sebab mereka begitu kemaruk hendakkan nama Allah ini, ia akan terjawab setelah anda membaca keseluruhan luahan perasaan "mangsa" sepeti di bawah (Cacing "Baru" nak naik ke mata................. ??).

Mereka sebenarnya sedang menipu kita. Bodohnya kita semua dipermainkan sedemikian. Mereka (Yowtai) ada niat lain yang lebih menakutkan. Anak cucu kita adalah matlamat mereka. Itulah yang sedang mereka rancang. Kita sebenarnya hanyalah umpan untuk dikelirukan dan pastinya mereka gembira apabila ramai dari pejuang agama telah terpenjara. Apabila sebilangan besar dari kita berjaya dipenjara dalam sistem DEMOcrazy. Siapa sebenarnya "MasterMind" mereka? ?? Baca seterusnya...

Ini satu lagi pendedahan berani

Allah-changed


APA MAKNA SEMUA INI? sila baca di sini


Cacing "Baru" nak naik ke mata................. ??

Dr Zakir

Sewaktu bekerja di sebuah syarikat yang majoriti pekerjanya bukan dari sebangsa dan bukan dari seagama, ada juga terasa bahang dari percikan api perkauman serta berbezaan agama dikalangan mereka terhadap saya yang minoriti ini. sementelahan ramai dari mereka bukan saja menganut agama "3 in 1", malahan mereka juga alim2 belaka dan sangat aktif menghadiri aktiviti keagamaan di hujung minggu.

Namun di waktu itu, bahang perbezaan agama tidaklah terlalu panas, hanya sepoi2 bahasa je di bawa angin lalu kerana keadaan masih terkawal.

Tapi lama-kelamaan bahang yang asalnya terasa hanya sipi2, akhirnya mencapai klimaknya terutama bila mereka berjaya mendapatkan beberapa buah negeri di Tanah Melayu hasil dari perjuangan pilihanraya democrazy. Ia berlaku bilamana pada suatu hari ketika saya yang sudah naik angin terpaksa bergaduh mulut dengan seorang pegawai operasi (yang berlainan bangsa dan menganut agama 3 in 1). Disebabkan terasa dirinya yang so called berpangkat tinggi itu dicabar oleh seorang pekerja melayu Islam, maka terkeluarlah kata2 yang selama ini agaknya dipendam sekian lama di dalam lubuk hatinya yang paling dalam terhadap orang Melayu Islam.

" I don't care if your god is Allah, but you have to do what you are supposed to do as i instructed" ujar pegawai operasi tersebut dengan nada yang cukup marah seperti sudah tidak dapat ditahan lagi.

Saya agak terkejut dengan reaksi serta kata2 yang dilontarkan itu, "eh....kita cakap pasal kerjalah......yang engkau kaitkan dengan Tuhan aku tu kenapa? Apasal tiba2 naik angin semacam je dan sebut Allah, aku tak sentuh pun walau sekelumit tentang agama dan pegangan kau" getus hati saya bersendirian.

Pada waktu itu, isu kalimah Allah memang sudah berleluasa, saya yakin dan percaya isu tersebut juga sering dibincangkan oleh mereka semasa menghadiri service di rumah ibadat mereka saban minggu.

"Oh...engkau terbawa2 dengan isu kalimah Allah yang sedang diperjuangkan tu dengan niat nak menyesatkan orang Melayu Islam lah" getus hati saya lagi, berkata2 sendiri.

Sekiranya saya diwaktu dan ketika ini masih bekerja di syarikat tersebut, saya tidak dapat mengagak sejauh mana pula bahang yang terpaksa dihadapi, lebih2 lagi dimasa ini mereka sudah nekad untuk berdakwah secara terang2an dikalangan rakyat Malaysia dengan modus operandi pergi kesatu2 tempat secara berkumpulan (10-20 orang), kemudian bergerak dalam kumpulan kecil (2-4 orang), berjalan dari rumah ke rumah sambil mengedarkan risalah sesat mereka kepada penghuni rumah.


TERBARU! Mubaligh Kristian Masuk Kampong – Modus Operandi Yang Sama

Orang Melayu Bertelingkah – Mubaligh Kristian Masuk Kampung Melayu Mendakyah

Maka adakah cacing sudah naik kemata atau "baru" je nak naik ke mata......???
Nota: maksud peribahasa cacing naik ke mata - kelakuan atau perbuatan yang melampau..

Contoh Ayat: "Nampaknya perbuatan missionari yowtai evangelist itu seperti cacing naik ke mata," kata seorang pegawai agama.


Dulu ditahun 80an dan 90an, kita biasa mendengar isu2 kristianisasi yang giat dijalankan diseluruh nusantara terutamanya di Indonesia. Jika diamati, Malaysia adalah satu2nya negara yang masih belum dapat mereka tawan untuk dipersembahkan kepada grand master mereka demi melengkapkan agenda new world order di fasa terakhir ini.

Cubaan demi percubaan telah dilaksanakan secara sembunyi mahupun samar2 demi mencapai agenda Israel Raya.

Memandangkan Tanah Melayu "nampak" agak ampuh untuk diterjah, maka mereka yang sudah terlalu kesuntukan masa serta amat terdesak telah mengenepikan segala halangan sama ada dari sudut Undang2/Perintah Sultan/Sensitiviti Agama/Perlembagaan/Kontrak Sosial dan apa2 sahaja yang sedang kita cuba pertahankan ini, dan mereka tanpa dapat ditahan2 lagi telah keluar berdakwah secara terang2an pula di tengah masyarakat.

Ya.... bila keadaan 'panas' ini berlaku, sudah tentu hati kecil kita mula mencari2 dan tercari2 sumber ilmu/maklumat yang boleh menjadi pedoman dan bekalan untuk menghadapi hari2 mendatang yang nampak seperti semakin panas cuacanya

Seorang rakan telah melihat video2 syarahan oleh Dr Zakir Naik, seorang genius muslim yang berasal dari India. rakan tersebut juga melihat video syarahan oleh Syaikh Maulana Hisham Kabbani, seorang lebanon-american muslim yang bermastautin di USA, juga seorang genius muslim yang telah banyak membuat sumbangan kepada dunia islam diperingkat antarabangsa

Kedua2 genius muslim tersebut telah banyak memberi lontaran2 idea terutama mengenai perbandingan agama. Dr Zakir Naik adalah seorang penghafal kitab2 agama yang super-duper genius, yang direzekikan Tuhan untuk memahami semua kitab2 seperti veda, purana, injil, bible, perjanjian lama, perjanjian baru, hadis bukhari, hadis muslim dan sudah semestinya Al Quran juga

Alim ulama sebegini merupakan suatu anugerah daripada Tuhan kepada ummat islam yang dahagakan ilmu serta petunjuk yang benar, yang amat diperlukan disaat dan ketika ini untuk berhadapan dengan penganut2 agama 3 in 1

Sesungguhnya cubaan musuh dalam melaksanakan agenda israel raya dan new world order yang didalangi oleh yowtai evanglis itu adalah benar belaka. 

Sebagaimana Malaysia merupakan benteng terakhir untuk mempertahankan iman dan Islam yang bertunjangkan aqidah sunnah wal jamaah itu juga adalah benar.

Dan semua ini merupakan 'muqadimah' bagi suatu perjuangan yang akan diterajui nantinya oleh Nabi Isa AS dalam memperbetulkan aqidah manusia2 yang menganut agama 3 in 1.... yang mana janji Tuhan bahawa Nabi Isa AS itu akan turun dari langit dan memerangi serta membunuh dajjal juga adalah benar.

Jadi sama2lah kita rapatkan saf2 tautan hati sesama umat islam, renungkanlah dalam2 kearah wajah2 comel tulus-mulus adik2 dan anak2 kita yang masih kecil, kenangkanlah susah-payah serta cabaran yang terpaksa dihadapi oleh para pemudi/pemuda serta anak2 remaja kita, yang mungkin masih terlalai dengan rempit/bohsia/dadah, ingatilah juga kakak/abang/saudara-mara kita yang setiap masa berhempas-pulas bekerja siang-malam demi survival menghadapi kos sara hidup yang semakin meninggi................. sayangi iman mereka sebagaimana kita menyayangi iman diri kita sendiri.............. apakah mereka juga sedar akan cabaran yang sedang kita hadapi? adakah mereka prihatin tentang dugaan new world order? ................ adakah mereka perasan dengan kelibat yowtai-evangelis yang sudah mula 'mengganas' dengan agenda agama 3 in 1? ......................... adakah mereka juga akan mula berminat mendengar hujah2 ilmiah perbandingan agama oleh Dr Zakir Naik dan Syaikh Maulana Hisham Kabbani ? ...................... adakah?................ adakah?.....


Dr.Zakir Naik Amazing Reply - Hindu Convert to Muslim [Malaysia]
Soalan Saudara Kristian Kepada Dr. Zakir Naik
project3_jesus bukanlah anak Tuhan
Allah in the Malay Bible? - Dr Zakir Naik


YA.......
.............ambillah langkah pertama untuk mula menyayangi dan prihatin terhadap saudara2 seagama kita.
.............ambillah langkah pertama untuk mula menjaga tepi kain2 jiran tetangga kita kalau2 mereka didatangi oleh tetamu larangan yowtai-evangelis itu.
............ambillah langkah pertama untuk mula berdoa dan mendoakan keselamatan dan kesejahteraan iman semua umat islam tanpa mengira latar-belakang dan walau siapapun mereka.


YA ..... 
.......... ambillah langkah2 pertama itu kerana ia merupakan sumbangan yang boleh kita berikan demi melihat kelangsungan agama Islam yang benar tetap utuh bertapak di bumi bertuah ini

artikel asal, penghargaan kepada sahabat saya Wangsa



ps/  Ini hanyalah permulaan kepada yang lebih besar.. ?? bukan sahaja alkitab dan nama "Allah" ..........  MEREKA AKAN MENGIMPOT SEGALA MACAM BENCANA DARI INDONESIA KE MALAYSIA.. adakah anda setuju? 



jika masih belum peduli
tunggu sahaja kemusnahan yang dahsyat

artikel menarik sepanjang masa

Total Pageviews