Wednesday, March 19, 2014

MH370 - USA dan Dollar

Oleh : Imran Haaz

Bismillahir Rahmanir Raheem..

3 bahagian perkara yang mungkin akan berlaku ke atas negara ini.

Pertama, usaha perubahan rejim akan dijalankan. Jika gagal, perkara kedua akan dilaksanakan.

Perkara Kedua, sebaik usaha perubahan rejim untuk mengangkat boneka dinilaikan sebagai gagal untuk dijalankan, satu bentuk false flag akan dijalankan. Jika ini turut gagal untuk memaksa dasar pro Amerika di dalam negara, maka pilihan ketiga akan dijalankan dirantau ini.

Ketiga, meletuskan perang setelah kekuatan China dinilaikan Berjaya diruntuhkan sedikit-demi sedikit melalui Modus Operandi yang sama dengan cara yang digunakan untuk meruntuhkan Kesatuan Soviet satu ketika dahulu.

Sentiasa saya tegaskan berkali-kali bahawa kehilangan MH370 tidak dapat dipisahkan dari isu perubahan rejim pemerintahan Malaysia, penguasaan Selat Melaka, kedudukan Malaysia sebagai Ring og Pearls China, serta perkembangan yang sedang berlaku di Ukraine.

Apa hubungkaitnya dengan krisis Russia-Ukraine-US?

Pada Mei 2013, satu kertas kerja telah dibentangkan di Sidang Kemuncak BRICS, di Durban. Kertas kerja yang membentangkan agenda Russia untuk memperkukuhkan kesepakatan ekonomi negara-negara BRICS (Brazil, Russia, India, China dan Afrika Selatan) bagi menangani asakan ekonomi Amerika dan Euro.Antara perkara berani yang dibentangkan ialah :

1. Pemansuhan penggunaan Dollar sebagai matawang dagangan untuk urusniaga minyak antara negara BRICS + Iran + Venezuela.

2. Memperkenalkan satu matawang yang akan digunakan secara bersama dalam urusan urusniaga minyak.

3. Memperkenalkan serta mempromosikan kedua dasar di atas untuk digunakan secara meluas di dunia.

Sergei Glaziev, pemikir ekonomi dibelakang penubuhan Eurasian Union, telah mengajak Russia melakukan satu anjakan kepada perubahan sistem ekonomi baru yang lebih kukuh, stabil dan kuat. Glaziev menempelak sistem ekonomi yang diamalkan oleh Amerika dan sahabat mereka di Eropah yang menggunakan sistem riba secara melampau untuk menampung piramid-piramid hutang dan dalam masa yang sama menjajah dunia melalui hutang-hutang yang diberikan. Glaziev menyatakan, sistem hutang dengan riba yang tidak masuk akal ini, memenjarakan setiap pihak yang berhutang di dalam satu putaran hutang yang tidak akan habis. Ianya melumpuhkan keupayaan kewangan pihak yang berhutang sehingga akhirnya asset-aset milikan mereka dirampas. Beginilah cara sistem ekonomi barat menjajah dunia tanpa perlu mereka mempunyai wang dan keupayaan kewangan untuk mendapatkan sebarang pemilikan. Dengan mempunyai pihak yang berhutang dengan mereka, mereka menjual hutang tersebut sebagai satu lagi bentuk hutang dan menggandakannya dengan sistem yang tidak bersandarkan sesuatu yang realiti.

Semua ini perlu dihentikan menurut Sergei Glaziev. Lalu beliau mencadangkan agar Russia mengetuai dunia untuk melakukan satu perubahan drastik. Cadangan drastik ini termasuklah membuang amalan menggunakan Dollar Amerika di dalam urusniaga minyak antara negara-negara bersekutu dengan mereka. Tiada siapa pernah berani mencadangkan perkara demikian rupa kecuali Tun Dr. Mahathir sepuluh tahun lebih awal daripada Glaziev. Yang membezakan Tun Dr. Mahathir dengan Glaziev ialah, Tun Dr. Mahathir merupakan seorang pemimpin berfikiran jauh dari sebuah negara kecil tanpa kekuatan tentera untuk memastikan setiap apa yang diutarakan dapat dijalankan tanpa perlu takut dengan ugutan negara kuasa besar. Tetapi beliau tidak pernah takut untuk mengutarakan idea tersebut berulang kali.


Berbeza dengan Sergei Glaziev yang menjadi penasihat ekonomi kepada sebuah kuasa besar dunia. Sebuah negara yang dikatakan oleh jurucakap media mereka sebagai berkemampuan untuk menukarkan Amerika Syarikat dari sebuah negara kepada lebuan radioaktif yang beterbangan di udara. Russia sebuah negara dengan keupayaan nuclear yang hebat dan kemampuan keupayaan perang yang digeruni.

Apabila Sergei Glaziev mengutarakan idea tersebut, dia menyatakan bahawa ini merupakan jalan perubahan ekonomi yang bakal mengundang risiko retaliasi termasuk sehingga mencetus sebuah perang yang besar.

Russia tidak akan bertindak sedemikian jika Washington tahu berpegang kepada janjinya 30 tahun dahulu kepada Gorbachev. 30 tahun dahulu, Washington telah berjanji untuk tidak mengganggu blok negara Eropah Timur supaya menjadi sebahagian daripada negara NATO.

Tetapi, sepertimana Uncle Sam yang biasa, satu persatu negara Eropah Timur ditarik masuk ke dalam NATO. Malah tentera-tentera NATO sudah pun mula ditempatkan pada sebahagian Ukraine ketika krisis ekonomi Ukraine mula memuncak.

Washington menyedari Russia sedang cuba mengumpulkan kekuatan lamanya kembali. Jika dahulu, melalui Warsaw Pact, Russia diperkukuhkan sehingga menjadi satu blok ekonomi yang memberi saingan kepada Amerika dan Eropah. Lalu, satu persatu tiang sokongan Russia di dalam Warsaw Pact ini diruntuhkan sehingga kejatutah Kesatuan Soviet berlaku pada 1991. Melalui dasar Perestroika dan Glasnost, Gorbachev merosakkan kekuatan Kesatuan Soviet dengan anai-anai yang kemudiannya menamatkan era Perang Dingin antara Amerika dan Russia.

Lewat beberapa tahun ini, Washington melihat Russia sedang mengumpulkan kekuatannya kembali. Eric Margiolis, melalui kolumnya yang disindiketkan kepada akhbar the Sun menyatakan bahawa Russia sedang menjalankan Ancshluss (penggabungan) secara senyap. Pungutan suara yang memasukan Crimea ke dalam Russia menunjukkan bahawa Ancshluss itu benar-benar kini sedang berlaku tanpa diselindungkan.

Bermula 2013, Russia cuba memperkukuhkan ekonomi negaranya dan membersihkan pemimpin politik serta golongan oligarki daripada golongan yang senang diugut oleh negara barat. Vladimir Putin telah memperkenalkan dasar anti-dana pesisir (Anti-offshore) bagi membersihkan negaranya daripada kelompangan yang boleh menyebabkan golongan politikus dan oligarki menjadi mangsa ugutan barat. Dalam masa yang sama dasar anti-offshore tersebut akan mengembalikan sebahagian besar dana milik orang Russia di luar pesisir kembali untuk mengukuhkan ekonomi Russia. Pada mula dasar ini diperkenalkan, golongan mewah, politikus dan oligarki Russia dipujuk untuk membawa masuk dana kembali secara sukarela. Tetapi, ramai yang tidak mengendahkannya sehinggalah berlaku krisis ekonomi di Greek dan Cyprus. Keruntuhan Ekonomi Cyprus menjadi titik tolak kepada kejayaan Putin untuk menggalakkan dasar Anti-pesisir untuk ditegakkan di dalam negara.

Cyprus merupakan antara negara luar pesisir di mana ramai golongan kaya Russia menyimpan kekayaan mereka. Apabila berlaku masalah ekonomi sehingga memaksa kerajaan Cyprus mengambil harta-harta yang disimpan untuk menghidupkan ekonomi mereka kembali, kerajaan Russia berlepas diri daripada membantu golongan rakyatnya yang menyimpan kekayaan di luar Russia. Dari cara pujukan, ia kemudiannya dijadikan undang-undang dengan mengharamkan mana-mana golongan politik dan oligarki untuk mempunyai apa-apa kepentingan perniagaan serta simpanan dana di luar pesisir. Kembalinya dana-dana milik Russia dari luar, maka ekonomi Russia mula dipekukuhkan. Kita akan segera teringat dengan tindakan yang sama dilakukan oleh Tun Dr. Mahathir bersama Tan Sri Mohd Nor Yaacop, apabila negara menghadapi krisis matawang pada 1998. Tahun yang sama boneka dan kolum kelima yang dipasang Amerika untuk membuat perubahan rejim gagal mencapai matlamat.

Vladimir Putin mempunyai sokongan yang kuat dan kukuh di Russia biarpun Washington cuba memasang kolum kelima dan membiayai puak-puak penentang untuk menggugatkan pemerintahannya. Dasar Anschluss menyebabkan Wahinton tidak senang duduk. Apabila mereka mengganggu kecenderungan sokongan politik di Ukraine, Russia sudah mentafsirkan tindakan Uncle Sam tersebut sudah melampaui batas yang sepatutnya dihormati sejak 30 tahun dahulu. Tiada guna untuk berdialog dengan Amerika. Vladimir Putin mengarahkan tentera Russia untuk segera masuk ke dalam Crimea untuk menunjukkan tahap seriusnya Russia dalam mempertahankan rakan-rakan sekutunya daripada jatuh ke dalam perangkap Washington dan Nato. Vladimir Putin menendang maruah Amerika dengan penuh bergaya.

Tetapi Washington, salah sebuah negara Yakjuj dan Makjuj, masih bijak memanipulasi keadaan. Perhatikan kini mereka sedang berusaha memencilkan sokongan ke atas Russia dengan cuba menggunakan prinsip ‘Enemy of my enemy is my friend’. Mereka kini sedang cuba memencilkan China daripada menyokong Russia di dalam isu di Crimea. Orang Islam dengan matahati yang terang akan segera sedar permainan mereka di sini. Walaupun Amerika cuba menggunakan prinsip ‘Enemy of my enemy is my friend’, kita melihat cara mereka mendekati China ialah dengan menggunakan prinsip dalam pepatah Klingon sepertimana yang pernah digunakan di dalam filem Star Trek, ‘Enemy of my enemy is the enemy I killed last’.

Bagaimana mereka melakukannya? Masih ingat dengan peristiwa pembunuhan beramai-ramai di stesen keretapi di China dua minggu lepas? Puak pemisah Uighur telah dituduh sebagai bertanggungjawab dalam peristiwa tersebut. Seluruh negara China sekarang ini berada di dalam satu bentuk sentimen membenci orang Islam kerana ‘perbuatan etnik Uighur di stesen keretapi tersebut’. Tahukah sahabat-sahabat pengunjung blog satuhala ini, bahawa apa yang berlaku di stesen keretapi tersebut adalah satu skrip berulang dengan tempoh masa yang hampir sama sepertimana yang Amerika pernah gunakan satu ketika dahulu sebelum menjajah Afghanistan? Mari kita lihat persamaannya.

Dua minggu sebelum Amerika melancarkan perang ke atas Afghanistan, mereka telah mengirimkan dua orang wartawan yang dikatakan mewakili National Geographic untuk membunuh Ahmad Shah Masood. Ahmad Shah Masood ialah pemimpin golongan mujahidin Pakatan Utara yang digelarkan sebagai Singa Panjsher. Allahyarham tidak pernah mengizinkan mana-mana wartawan menemubual dirinya kecuali oleh dua wartawan tersebut. Apabila sesi temuduga tersebut dijalankan, sebutir bom yang diletakkan di dalam kamera salah seorang wartawan tersebut telah diletupkan.

Pakatan Utara sebelum daripada itu telah mencapai satu perjanjian damai dengan puak Taliban supaya pihak mereka tidak bertembung dan berperang sesama sendiri. Tetapi peristiwa letupan bom ini mengejutkan pihak Pakatan Utara. Amerika segera mencadangkan kepada dunia melalui salakan anjing-anjing di dalam media mereka bahawa Puak Taliban yang membunuh Ahmad Shah Masood. Oleh kerana majority daripada penduduk Afghanistan tidak berminat untuk membaca dan meneliti berita, sama seperti kebanyakan rakyat Malaysia, maka fitnah itu kemudiannya dikipaskan dengan deras. Hasilnya, Pakatan Utara mengangkat senjata kembali dan memulakan perang mereka dengan golongan Taliban. Selang beberapa minggu selepas itu, Amerika melancarka perang ke atas Afghanistan dengan membantu Pakatan Utara untuk berperang bagi pihak Amerika dengan menundukkan Taliban di beberapa kawasan.

Itulah juga modus operandi yang sedang dijalankan sekarang ini. Setelah mengejutkan negara China dengan berita pembunuhan warga mereka dan menuduh puak pemisah Uighur yang beragama Islam melakukannya, maka mereka telah menyediakan rakyat China dengan satu bentuk sentiment membenci kepada orang Islam. Apa yang mereka perlukan sesudah itu ialah satu lagi bentuk percikan api yang menyebabkan China mengambil sikap anti Islam yang Amerika harap-harapkan. Disinilah sebahagian cerita MH370 bermula.


Buku Bertajuk The Writing On The Wall : Why We Must Embrace China As 
A Pertner or Face It As An Enemy. Bukankah ia senada dengan apa yang 
dicadangkan Rupert Murdoch baru-baru ini selepas MH370?Bunuh Seribu Ekor Burung Dengan Sekali Lastik:

Ingat timeline yang telah saya berikan pada 2013? Sebaik masa depan politik boneka yang ditaja mereka selama 4 dekad dimatikan, maka satu operasi False Flag akan dijalankan segera bagi merejuvenasikan harapan penguasaan mereka ke atas Selat Melaka, Malaysia dan seterusnya melumpuhkan China.

Ingat prinsip pepatah watak Klingon? The enemy of my enemy is the enemy I'll last. Malaysia telah lama mengambil pendekatan tidak terlalu mesra Amerika. Malah Tun Dr. Mahathir telah berkali-kali mencadangkan bahawa untuk melumpuhkan Amerika, maka Dollar itu perlu dilumpuhkan. Untuk melumpuhkan Dollar, maka jalan termudah ialah dengan menghentikan penggunaannya dalam urusniaga jualan minyak dunia. Bersama Dr. Mahathir, cadangan tersebut kekal sebagai cadangan yang menyedarkan ramai pihak mengenai cara untuk melemahkan hegemoni Amerika.

Selat Melaka dan negara String of Pearls kepada China terutamanya Malaysia perlu dikuasai untuk menghalang kuasa China daripada terus memberi ancaman kepada Amerika dan dalam masa yang sama China akan disibukkan dengan isu sentiment rakyatnya yang semakin membenci orang Islam kerana dua peristiwa besar yang berlaku. Satu, pembunuhan di stesen keretapi. Kedua, isu MH370.

Isu di Crimea juga sedang dipotretkan sebagai pertembungan antara orang Islam Crimea dengan pihak berkuasa Russia.

Malaysia pula sedang ditekan dengan bersungguh-sungguh oleh media antarabangsa dan dipotretkan sebagai tidak cekap dalam menangani isu kehilangan MH370. Mereka mahu memaksa campurtangan pihak Amerika di dalam perkara ini. Mereka tidak akan berdiam diri sehingga mereka dapat menembus masuk untuk memainkan peranan ‘pencuri mencari barang yang dicurinya’.

Apabila China disibukkan dengan masalah MH370, dan Selat Melaka kini dipenuhi dengan kapal-kapal perang pro Amerika, sebarang bantuan ketenteraan kepada Russia dari China sekiranya krisis di Crimea meletuskan perang besar akan berjaya dihalang.

Saya telah nyatakan di dalam penulisan pada 2013, bahawa prinsip serta modus operandi yang digunakan oleh Amerika untuk melumpuhkan Russia ala Warsaw Pact diruntuhkan, akan digunakan sekali lagi. Ini termasuklah manipulasi harga minyak dunia supaya ia jatuh sepertimana ia dijatuhkan pada 1985 dahulu.

Amerika sedang mengugut Russia dengan sekatan ekonomi. Russia membalas ugutan tersebut dengan menjual Dana Treasury Amerika sebanyak US 104.6 Billion sehingga menyebabkan Treasury Amerika merudum jatuh.Amerika membalas dengan mengeluarkan simpanan minyak sebanyak 5 juta tong daripada Strategic Petroleum Reserve (SPR) mereka untuk melumpuhkan ekonomi Russia. Sama sepertimana yang telah saya jelaskan pada 2013 bahawa inilah perkara yang akan terjadi.
Berikutan itu, Russia sudah bertekad mahu melancarkan serangan ke atas petrol dollar dengan mengajak negara BRICS + Iran + Venezuela untuk mengenepikan Dollar dalam urusniaga minyak mereka. Ini adalah ancaman terbesar selepas ancaman Nuklear ke atas Amerika. Sebuah senjata untuk melumpuhkan Uncle Sam sebagaimana diilhamkan Tun Dr. Mahathir.

Apakah kita fikir Uncle Sam akan berdiam diri sekiranya salur nafas mereka dicekik Russia? Dengan Kolum kelima di dalam negara, apakah kita rasa kita sudah sedia selamat dengan isu demi isu yang terjadi? Masih ingat dengan peristiwa sebuah kapal Amerika tersangkut pada terumbu karang di Filipina sebelum serangan Lahad Datu berlaku? Beberapa bulan sebelum serangan itu berlaku, saya sudah memberikan amaran bahawa saat genting itu akan sampai ke negara ini jika kita berterusan berpecah belah.

Begitu juga apabila saya memberi amaran bahawa tahun-tahun tanpa hujan akan datang pada tahun lepas sebelum kita dihidangkan dengan kemarau yang panjang baru-baru ini.
Bukankah saya sudah nyatakan bahawa false flag seperti ini akan berlaku sejak setahun lalu? Bukankah saya juga telah menyeru supaya kita semua bersatu sebagai satu umat Islam yang teguh, kerana hanya dengan cara itu sahajalah imuniti yang telah Allah berikan kepada kita supaya kita tidak akan dimusnahkan oleh mana-mana musuh dari luar? Tetapi kenapa seruan bersatu itu sentiasa disambut dengan cemuhan, makian dan penghinaan?

Kenapa masih mahu bergaduh sesama Islam? Masih tidak mahu bersatu kerana merasakan diri lebih maksum daripada orang lain.. Brader.. sudah-sudahlah.. jam kemusnahan sudah berdetik. Mereka sudah berpijak di bumi Iraq, Afghanistan, Libya, Palestin, Syria, Afrika Tengah, Myanmar dan mereka sedang mengetuk pintu kita? Tidak terdengarkah ada pihak dengan pedang penyembelih sedang mengetuk pintu dengan kuat?

Bersatu.. nescaya kita selamat atas izin Allah.

Rasulullah s.a.w. bersabda dalam sebuah hadis yang diriwayatkan dari ‘Amir bin Sa’ad seperti berikut :

Dari ‘Amir bin Sa’ad, dari bapanya r.a. katanya, “Pada suatu hari Rasulullah s.a.w. datang dari daerah perbukitan. Ketika beliau sampai di Masjid Bani Mu’awiyah beliau masuk ke masjid lalu solat dua rakaat. Kami pun solat bersama-sama dengan beliau. Beliau mendoa kepada Tuhan panjang sekali. Setelah mendoa beliau berpaling kepada kami lalu bersabda, “Aku memohon kepada Tuhanku tiga perkara. Dia memperkenankan dua perkara dan menolak satu perkara. Aku memohon kepada Tuhanku supaya jangan membinasakan umatku dengan musim susah yang panjang, maka diperkenankan. Aku memohon supaya jangan dimusnahkan umatku dengan bencana tenggelam, permohonanku itu juga diperkenankanNya juga. Aku memohon supaya umatku jangan dibinasakan kerana pertentangan sesama mereka. Permohonan ini tidak diperkenankan.” (Hadis Riwayat Muslim)

Begitu juga dengan hadis di bawah ini.

Dari Tsauban r.a. katanya, Rasulullah s.a.w. bersabda, “Sesungguhnya Allah Ta’ala memperlihatkan kepadaku bumi secara keseluruhan, sehingga aku dapat melihat bumi sebelah Timur dan Barat. Dan sesungguhnya kekuasaan umatku akan sampai keseluruh tempat yang Allah Ta’ala tunjukkan kepadaku. Kepadaku diberikan dua macam perbendaharaan, yaitu merah dan putih. Aku memohon kepada Tuhan untuk membantu umatku agar mereka tidak dibinasakan oleh kekuatan asing selain oleh diri mereka sendiri, sehingga kekuasaan mereka menjadi hancur luluh. Tuhanku berfirman, “Ya, Muhammad! Apabila aku sudah memutuskan suatu putusan, maka putusan-Ku tidak dapat diubah lagi. Aku memperkenankan doamu untuk umatmu, bahawa mereka tidak akan binasa dengan musim susah yang panjang. Dan bahawa Aku tidak akan menjajahkan kepada mereka suatu kekuatan musuh selain selain diri mereka sendiri sehingga kekuatan mereka hancur luluh, sekalipun musuh-musuh mereka bersatu mengelilingi, kecuali bila sebahagian mereka membinasakan sebahagian (yang lain) dan mereka saling tawan menawan.” (Hadis Riwayat Muslim)

Wallahua'lam..


Bacaan Tambahan :
1. http://www.testosteronepit.com/home/2014/3/15/kremlin-if-the-us-tries-to-hurt-russias-economy-russia-will.html
2. http://voiceofrussia.com/2013_01_18/The-world-is-in-a-state-of-financial-war-Russian-presidential-advisor/
3. http://www.testosteronepit.com/home/2014/3/10/from-now-on-no-compromises-are-possible-for-russia.html

 sumber http://satuhala.blogspot.com/

15 comments:

 1. ini yg berlaku dlm negara
  1)pada mula kajang move dilancar alasan yg diberi ialah utk menyekat mahathir dan org2nya menguasai pentadbiran PM Najib sekarang.

  2)tian chua sudah bagi hint campur tolak 5 bulan kjaaan Najib jatuh

  3) 3 anak muda melayu islam mati mengambil dadah berlebihan dikonsert antarabangsa, ikut siasatan setelah 10 minit diambil. Latarbelakang pelajar2 IPTA amat kontra dgn yg telah berlaku

  4)20 hb Mac perjuangan COMANGO akan ditentukan nasib umat Islam msia

  5) 21 Mac satu himpunan umat Islam atas nama selawat pada Rasul berlangsung ( ini mengganggu fikiran dan perasaan non muslim)

  banyak lagi kejutan akan berlaku..... ingat nasib benazir?? dan apa berlaku selepas itu?

  oleh itu marilah kuatkan dan tingkat amalan yn ikhlas pada Allah swt, semuga hidup dan mati kita suci dari syirik khafi dan jali.

  ReplyDelete
  Replies
  1. terima kasih Tuhan,

   Engkau lancarkanlah perjalanan majlis selawat yang akan diadakan di putrajaya pada 21 mac 2014 nanti

   cukuplah kami telah kehilangan jiwa anak2 muda kami pada tanggal 15/3/14

   bukakanlah seramai mungkin jiwa anak2 kami utk sama2 menghadiri majlis2 seumpama taman2 syurgaMu didunia bersama yang mulia Habib Syech Assegaf & rakan2nya

   Delete
  2. terima kasih tuhan? pasal guna perkataan tuhan?malu n berat benar ke nak sebut nama Allah tu...

   Delete
  3. mungkin itu kata mesranya dengan Tuhan sekalian alam, ko apa tahu

   Delete
 2. Tak ada asas yang konkrit sekadar untuk baca sambil minum kopi je ni..

  ReplyDelete
 3. Takde asas yang konkrit? Skeptic atau jika ditampal keatas sesuatu benda "awas, jangan sentuh cat basah." Kita akan sentuh juga nak memastikan nye?

  ReplyDelete
 4. Ada input tapi agak pudar.
  Walaupun begitu, China juga ada kepentingan dgn US. 34trillion usd trade antara China dan US. Huge figure. Kenapa US nak blok China dari menggunakan Selat Melaka sebagai laluan dagangan. Kalau ekonomi US diruntuhkan bermakna ekonomi China jugak runtuh. Lost trade.
  Russia is a new player in global trade. Usaha Russia utk meboikot usd tidak akan berhasil tanpa di sokong olih Europe. Walaupun Europe telah memulakan segala transaksi menggunakan Euro sejak 10 tahun yg lalu tetapi gagal akhirnya, nilai Euro menjadi semakin lemah berbanding Usd.
  Ini kerana Europe tidak mempunyai SPR (Strag. Petrol. Resev) as well Amerika.

  Amerika mengusai minyak via proksi di Arab Saudi dan sebenarnya Iran hanya bertalam dua muka dgn Russia. Iran lebih senang dgn Amerika.Itu faktanya . Kalau negara Islam hanya menjual minyak dgn dinar dan kuantiti ekspot ke Amerika di kurangkan, bermakna Negara itu akan menerima nasib yg sama seperti Iraq dan Libya.

  Minyak malaysia akan berakhir pada 2016 dan Arab Saudi juga akan kehbisan pada 2017. Telaga baru perlu dicari dan sektor pelancungan perlu dipertingkatkan utk menjamin kestabilan Keluaran pendapatan Kasar negara. MH370 adalah skrip yg tidak mejadi yg cuba dilakonkan olih Amerika. Impak dari lakonan yg tidak menjadi ini akan membuat Amerika sendiri terpecah sebagaimana terlerai nya kesatuan Soviet Union seketika dahulu.
  Satu-satunya jalan keluar bagi Amerika adalah menerbitkan satu peperangan besar utk memastikan mereka terus memimpin dunia. Mereka tidak rela di pimpin. Skrip MH370 di olah agar Amerika mendapat hak utk mendirikan Hub ketenteraan mereka di Malaysia sebgaimana terjadi kpd Saudi.

  Persoalan, sekiranya Russia menjadi peneraju ekonomi dunia, Adakah negara Islam lebih selamat atau lebih menderita berbanding sekarang dimana rata-rata negara Islam bergantung kpd Amerika.
  Al Maidah ayt 81 telah menjelaskannya............

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sejak krisis ukraine, russia telah membuat persediaan yang lebih agresif. Jika russia berjaya mendapatkan kontrak bekalan gas/minyak utk dieksport ke China dan India sahaja, habislah US dan Europe. Kerana Europe bergantung kepada bekalan russia dan US bergantung pada Petrodollar. Jika Russia dah dapat kontrak tersebut, tak perlu guna dollar lagi, dan memandangkan populasi China dan India yang sangat besar, ia mempunya potensi yang jauh lebih besar dari US dan Europe. Ketika itu, arab saudi pun akan turut sama menimbangkan supaya tidak menggunakan dollar dan berakhir lah petrodollar dan empire USSA.

   Delete
  2. Jika russia menjadi peneraju, rasanya sama saja. Mereka pun tak kurang hebat dalam melalukan penindasan ke atas etnik

   Delete
  3. tuan;

   sangat menarik jika tuan mengaitkan pakatan russia dengan surah al-maidah ayat 81. terus-terang pakatan negara/islam memang tidak akan selamat seratus peratus. namun tuhan masih memberikan pertolongannya kepada negara/pakatan islam apabila bergabung dengan mereka.

   namun apabila tuan perhatikan surah yang sama, ayat 51, tuan akan perasan, tuhan tidak akan tolong negara/pakatan islam yang join dengan pakatan bersama yahudi dan nasrani. secara logiknya yahudi dan nasrani tidak boleh bergabung kerana orang yahudi yang membunuh jesus.

   bermakna pilihan negara/pakatan islam yang ada buat ketika ini (sekiranya perlu bergabung) adalah bergabung dengan pakatan yang selain daripada pakatan yahudi-nasrani.

   amerika adalah salah satu negara dalam pakatan yahudi dan nasrani

   Delete
 5. jgn kita leka siapa hebat russia, cina, amerika dan lain2.. mrk sume adalah sama, yg mnjadi mangsa saudara kita d palestine,mesir,syria dan lain2,xkira siapa yg hebat mereka ttp akn melontar bom2 utk hancurkn saudara2 kte d sana. apa yg rusia ada skrg??yg ada hnya kekalahan tentera2 zalimnya yg mbantu bashar laknatullah. mereka sume sama. china? rusia? iran? amerika? mrk hndak berperang sesama mrk? yg jd mangsa saudara2 kita d bumi syam. sedarlah kalian,bangun la dari tidur. tiada apa yg nk d takutkn pd mrk dgn m'sia krn m'sia sudah terang lg b'suluh hnya boneka mereka, d mainkn shj, d lempar dgn wang2 yg byk kpd pmimpin2 yg zalim,yg hnya mngejar kemewahan duniawi smata2 shgga hutang pn bgtu byk,smkin btambah meningkat hutang yg d tanggung.dr dlu smpai skrg rakyat2 m'sia masih ada yg miskin dan ini tidak mngena dgn gelaran m'sia negara yg aman akn tp rakyat masih byk yg hidup mnderita,yg hidup aman siapa?siapa yg dpt nikmat2 itu?sudah tntu golongan2 yg zalim yg hnya pntingkn kaum kerabat ank beranak mrk shj,.apa yg aman jika stiap bulan ada kecurian,kebunuhan?stiap thun dpt tangkap jualan dadah n pelacuran besar2an.apa kesan positifnya jika stiap thun dpt tngkap besar2an tp stiap thun akan ada?? laa hawla wala quwwata illa Billah

  ReplyDelete
 6. Ahmad Hafazi,
  Apa yg anda cuba sampaikan.....kezaliman, kemiskinan....adakah di Amerika tiada orang miskin,apakah di Iran tiada kezaliman, apakah di Rusia mereka hidup aman...apakah di China tiada orang berhutang. Berdirilah diatas fakta dan kematangan. Dunia dikala ini di kuasai olih Kapatalisme dan Zionisme. Kerajaan Islam menguasai dunia melalui sistem Khilafah kerajaan Othmaniyah selama 800tahun. Dunia pada hari di kuasai olih kapatalisma kristian baru mencecah 300tahun tetapi bahana kebinasaan dunia telah mula terasa.
  olih itu , jgn terbawa-bawa virus lgbt yg mengatakan apa yg ada di Malaysia dikala ini sesuatu yg sangat teruk dan jahat. Kita bersyukur apa yg ada kerana hari ini adalah sesuatu yg terbaik bagi kita. Lebih sedih lagi ramai yg mengaku Islam tetapi bacul. Diam bila agama sendiri di hina dan bangun mempertahankan sesuatu yg tidak realistik pada agama lain .
  Setiap sistem samada anarki, demokrasi dan khilafah mungkin, mungkin , mungkin ada kekurangannya....Segala kekurangan ini perlu diperbaiki kerana yg sempurna adalah pemerintahan ketika Baginda Nabi saw masih hidup.
  Apa beza Umno dan Pkr....Pkr adalah serpihan ahli UMNO yg tidak berpuashati tentang pengagihan projek dan harta rakyat dikalangan kroni mereka. Duit berkoyan dalam Bank Israel terus di diamkan.
  Ada apa pada PAS,,, bila kemenangan di raih terus mengistiharkan
  bahawa tiada Negara Islam didalam Al Quran. Apabila pemimpin DAP memperalat kan ayat Al quran diatas pentas , semuanya mendiamkan diri....Lebih bacul dari Iblis sendiri,
  Inilah politik akhir zaman....Skiranya kamu termakan dengan apa yg disajikan olih Ahli politik dizaman ini, Nescaya kamu menjadikan mereka sebagai berhala yg kamu sembah.
  Saya percaya dalam sekelumit waktu lagi, Khilafah Islam akan terus bersinar dari Timur hingga ke Barat. Kiblat dada kami adalalah kaabah Baitullah dan kiblat hati kami adalah Allah swt.

  ReplyDelete
 7. Do you need Personal Loan?
  Business Cash Loan?
  Unsecured Loan
  Fast and Simple Loan?
  Quick Application Process?
  Approvals within 24-72 Hours?
  No Hidden Fees Loan?
  Funding in less than 1 Week?
  Get unsecured working capital?
  Contact Us:(greenlightcapitalcorporation@gmail.com)


  Application Form:
  =================
  Full Name:................
  Loan Amount Needed:.
  Purpose of loan:.......
  Loan Duration:..
  Gender:.............
  Marital status:....
  Location:..........
  Home Address:..
  City:............
  Country:......
  Phone:..........
  Mobile / Cell:....
  Occupation:......
  Monthly Income:....

  Contact Us:(greenlightcapitalcorporation@gmail.com)

  ReplyDelete

artikel menarik sepanjang masa

Total Pageviews