Thursday, December 8, 2011

Menanti Kehadiran Bintang Timurpenantian yang cukup lama

Ia Pasti Datang... bila? 1500H sudah hampirArtikel Blog Sahabat: insanberdakwah.blogspot.com/

Mengikut hadis, dan hasil kajian sejarah, melayu di Tanah Melayu yang berdaulat inilah bangsa yang tidak pernah dikalahkan walaupun diserang dari pelbagai sudut...peperangan demi peperangan dari potugis, hingga ke kominis, serangan ekonomi Soros, serangan akidah dengan tujuan memurtadkan orang melayu, serangan psikologi yang tertonjol dari segenap petikan channel TV dan ASTRO... masih lagi ada insan-insan melayu yang sukar di kalahkan.... mereka ada cuma mereka tidak tonjolkan diri mereka siapa....terdiri dari hamba-hamba Allah yang sentiasa kusyuk, tawaduk mengadap Ilahi...Mereka tidak memerlukan kerusi-kerusi Parlimen mahupun tahta.....Harta-harta yang terdiri dari emas kuning dan hitam (minyak)..... Mereka terdiri dari orang biasa yang sentiasa merendah diri tidak menonjolkan tahap keimanan mereka dengan sentiasa berjubah, serban dan bertasbih di tangan...tapi hati -hati mereka sentiasa dekat dengan Tuhan...Mereka akan memakai baju hitam, membuktikan mereka sentiasa bersiap sedia berperang demi agama Allah yang tercinta...

Punyai ilmu gaib, sehingga seluruh jin dan syaitan gerun pada mereka...jin-jin Islam akan turut setia mengikut perintah....Mereka juga mahir dalam ilmu persilatan dan ilmu perubatan Nantikan kedatangan mereka...Melayu...Bangsa Jawi...akan kembali bangkit berjuang ...Merekalah panji hitam...Ingatlah perjanjian Allah itu benar...Islam akan pasti ditegakkan, berjuanglah bersama mereka walaupun terpaksa merangkak di atas salji..itulah pesanan rasulullah saw. Bersihkanlah diri dari hasad dengki, nafsu-nafsu syahwat terdiri dari wanita dan harta serta pangkat...bertaubatlah sebelum terlambat..

Di bawah adalah hadis rujukan


Kata sahabat RA,

"Al-Mahdi berserta askarnya akan muncul daripada Timur. Sekiranya gunung menjadi penghalang (perjalanan) mereka, nescaya gunung itu akan (mereka pukul sehingga) hancur rata menjadi jalan mereka."


Sabda Nabi SAW,

"Akan datang Panji-panji Hitam dari Timur, seolah-olah hati mereka adalah kepingan-kepingan besi. Sesiapa yang mendengar tentang mereka, hendaklah datang kepada mereka dan berbaiatlah kepada mereka, sekalipun terpaksa merangkak di atas salji." (Al-Hafiz Abu Nuaim)

Kata Sayidina Ali KMW,

"Maka Allah Azza wa Jalla menghimpunkan sahabat-sahabatnya (tentera al-Mahdi yang dipanggil Ikhwan) seramai tentera-tentera Badar dan seramai tentera Talut, iaitu 313 orang lelaki, seolah-olah mereka itu singa-singa jantan yang keluar dari hutan. Hati mereka itu ibarat kepingan-kepingan besi. Kalau mereka berkehendak untuk memindahkan gunung, nescaya akan mereka lakukan. Pakaian mereka sejenis dan seolah-olah mereka itu dari satu ibu dan satu ayah."

Dari Ibnu Umar RA katanya, Rasulullah SAW ditanya oleh para sahabat RA,

"Apakah ada orang yang beriman kepadamu sedangkan mereka tidak pernah melihatmu dan membenarkan ajaranmu sedangkan mereka tidak pernah melihatmu?" Baginda SAW menjawab, "Mereka itu adalah Ikhwanku dan mereka bersama-samaku. Beruntunglah mereka yang melihatku dan beriman kepadaku dan beruntung juga mereka yang beriman kepadaku sedangkan mereka tidak pernah melihatku." (diulang 3 kali).
(Muslim)

Rasulullah SAW, ada menyebutkan mengenai Ikhwan ini yang maknanya kira-kira begini:

"Apabila azan sang muazin, berserulah dia, 'Asyhaduan Lailahaillallah', (ketika itu) bergoncanglah syurga. Sangatlah rindunya para bidadari dan bertambah-tambah rindunya lagi mereka akan Rasulullah SAW. Begitu juga segala mahligai syurga dan segala bilik peraduannya (bergoncang-goncang kerana) amat rindu kepada Rasulullah SAW. Kemudian Rasulullah SAW itu pula, selain rindunya yang bersangatan kepada syurga, juga tersangat rindu kepada suatu toifah dari kalangan umatnya yang akan keluar pada akhir zaman nanti. Mereka itu berakhlak dengan akhlak nabi-nabi dan mengambil perjalanan yang ditempuh oleh para siddiqin. Mereka ini adalah ghurabak (orang-orang asing) di kalangan umum mukminin."

Sabda Nabi SAW,

"Orang ramai daripada Timur (Ikhwan itu benar-benar) akan muncul, kemudian menyerahkan kekuasaannya kepada al-Mahdi."

"Akan datang Panji-panji Hitam dari Timur, seolah-olah hati mereka adalah kepingan-kepingan besi. Sesiapa yang mendengar tentang mereka, hendaklah datang kepada mereka dan berbaiatlah kepada mereka, sekalipun terpaksa merangkak di atas saljui."

Sebuah hadis yang diriwayatkan daripada Abu Hurairah RA juga ada menceritakan mengenai sifat istimewa Ikhwan ini, dalam hadis berikut yang maknanya kira-kira begini:

"Di antara umatku yang bersangatan cintanya kepadaku, ialah manusia yang hidup sesudahku. Salah seorang di antara mereka itu (kerana) sangat ingin melihatku, (sehingga sanggup menjual) dengan anak isteri dan seluruh harta bendanya."

Sebuah asar lain yang bersumber daripada Sayidina Ali RA menceritakan dengan lebih terperinci sifat-sifat Ikhwan ini, seperti berikut;

"Maka Allah Azza wa Jalla menghimpunkan sahabat-sahabatnya seramai tentera-tentera Badar dan seramai tentera Talut, iaitu 313 orang lelaki, seolah-olah mereka itu singa-singa jantan yang keluar dari hutan. Hati mereka itu ibarat kepingan-kepingan besi. Kalaulah mereka berkehendak untuk memindahkan gunung, nescaya akan mampu mereka lakukan. Pakaian mereka sejenis dan seolah-olah mereka itu dari satu ibu dan satu ayah."

Pernah suatu ketika, Rasulullah SAW menyebutkan kecintaannya yang amat sangat dan kerinduan yang begitu mendalam kepada para Ikhwan ini dengan sabdanya,

"Aku tersangat rindu kepada para Ikhwanku." Maka bertanyalah para sahabat, "Ya Rasulullah SAW, bukankah kami ini Ikhwanmu?" Rasulullah SAW menjawab, "Bukan, malah kamu adalah sahabatku. Sedangkan Ikhwanku adalah orang yang beriman denganku walaupun mereka tidak pernah melihatku."
Hadis ini diriwayatkan daripada Abu Hurairah RA dan Anas RA dengan matan yang sedikit berlainan.

Sabda Nabi SAW,

"Al-Mahdi akan datang setelah munculnya Panji-panji Hitam dari sebelah Timur yang mana pasukan itu selalu tidak pernah kalah dengan pasukan mana pun."

Beberapa hadis yang punya pengertian umum, namun mempunyai arti khusus di akhir zaman ini:
Sabda Nabi SAW dalam hadis yang diriwayatkan daripada Abu Hurairah RA,

"Islam itu permulaannya adalah asing, dan nanti akan kembali menjadi asing, seperti permulaannya. Maka beruntunglah orang-orang yang asing itu." Muslim

Sebuah hadis Nabi SAW yang diriwayatkan daripada Jabir bin Abdullah RA menyebutkan kira-kira begini:

"Sentiasa ada satu golongan daripada umatku, (mereka) memperjuangkan kebenaran, selalu memperoleh kemenangan sampailah ke hari kiamat. Maka turunlah Nabi Isa bin Maryam AS (kepada mereka). Maka berkatalah pembesar mereka (Imam Mahdi) kepadanya, "Marilah ke hadapan, imamkan sembahyang kami." Jawabnya, "Tidak. Sesungguhnya sebahagian kamu menjadi umarak bagi yang lain." Inilah suatu penghormatan daripada Allah untuk umat ini." Muslim

Sabda Nabi SAW, "Al-Mahdi akan muncul setelah keluarnya Panji-panji Hitam dari sebelah Timur, yang mana pasukan ini tidak pernah kalah dengan pasukan mana pun." (Ibnu Majah) Sabda Nabi SAW, "Panji-panji Hitam akan keluar dari arah Khurasan, dan sementara itu kawan-kawan al-Mahdi (pula) keluar menuju ke Baitulmaqdis." Sabda Nabi SAW, "Jika kamu semua melihat Panji-panji Hitam datang dari arah Khurasan, maka sambutlah ia walaupun kamu terpaksa merangkak di atas salji. Sesungguhnya di tengah-tengah panji-panji itu ada Khalifah Allah yang mendapat petunjuk." Maksudnya ialah al-Mahdi. (Ibnu Majah, Abu Nuaim & al-Hakim) Sabda Nabi SAW, "Apabila kamu melihat Panji-panji Hitam telah diterima di sebelah wilayah Khurasan, maka datangilah dia sekalipun terpaksa merangkak di atas salji kerana padanya itu ada Khalifah Allah iaitu al-Mahdi." (Abu Nuaim) Abdullah bin Syuraikh berkata, "Bersama-sama munculnya Al-Mahdi adalah panji-panji Rasulullah SAW, lengkap dengan cap-capnya sekali." Kata Sayidina Ali KMW, "Apabila Panji-panji Hitam menghala ke arah As-Sufyani, dan para pengikut Syuaib bin Saleh mencari-cari Al-Mahdi, dia akan muncul dari Makkah dan bersama-sama dengannya adalah Panji-panji Rasulullah SAW. Dia akan membahagi dua pasukannya mengerjakan sembahyang, setelah orang ramai meletakkan harapan kepadanya selain berpanjangan bala yang menimpa mereka. Setelah selesai sembahyang, dia mendapatkan mereka dan berkhutbah, "Wahai manusia, ujian-ujian yang berterusan menimpa umat Muhammad SAW, terutamanya kepada Ahlulbait, (antaranya) adalah (kerana) kamu dikuasai dan dipersalahkan."

Dari Abdullah bin al-Haris bin Jaz-uz Zabidi RA katanya, sabda Nabi SAW,

"Akan keluar orang-orang dari Timur, lalu mereka mempersiapkan untuk Imam Mahdi, yakni tapak pemerintahannya." (Ibnu Majah)
"Akan keluar dari sulbi ini (Sayidina Ali KW) seorang Putera yang akan memenuhkan bumi ini dengan keadilan. Maka apabila kamu meyakini yang demikian itu, hendaklah kamu turut menyertai Putera dari Bani Tamim itu. Sesungguhnya dia datang dari sebelah Timur dan dialah pemegang panji-panji al-Mahdi." (At-Tabrani)

Dari Abdullah RA, dia berkata

"Ketika kami sedang berada bersama-sama Rasulullah SAW, tiba-tiba datang sekumpulan Putera dari Bani Hasyim. Apabila baginda melihat mereka, tiba-tiba air matanya berlinang dan wajahnya berubah. Abdullah berkata, aku bertanya, "Kami melihat sesuatu yang tidak kami senangi pada wajahmu?" Maka baginda menjawab, "Kami adalah Ahlulbait yang Allah telah memilih bagi kami kehidupan akhirat daripada kehidupan dunia. Sesungguhnya ahli keluargaku, sepeninggalanku nanti, akan menerima bala bencana pengusiran dan pembuangan, sehingga datanglah suatu kaum dari arah Timur yang membawa Panji-panji Hitam. Mereka meminta kebaikan tetapi tidak diberikannya, lalu mereka berjuang dan menang, lalu diberikanlah apa yang mereka minta itu tetapi mereka tidak menerimanya sehingga mereka menyerahkan kepemimpinan itu kepada salah seorang lelaki dari ahli keluargaku. Dia lalu memenuhinya dengan berbuat adil, seperti sebelumnya yang dipenuhi dengan kezaliman. Barang siapa di antara kamu semua yang menjumpai hal-hal tersebut, hendaklah dia mendatangi mereka walaupun terpaksa merangkak di atas salju." (Al-Hakim & Ibnu Majah)

Dari Ibnu Umar RA yang menyatakan,

"Akan datang seorang perkasa, yang melalui lelaki perkasa itu Allah akan memenangkan umat Muhammad SAW. Setelah itu keluarlah al-Mahdi, kemudian al-Mansur, kemudian as-Salam, kemudian Ibnul 'Asab. Wahai penduduk Yaman, bukankah kamu semua berkata sesungguhnya al-Mansur adalah dari keturunanku? Demi Allah yang diriku berada di dalam kekuasaannya, sesungguhnya ayah al-Mansur adalah (benar-benar) berketurunan Quraisy. Sekiranya Allah hendak menunjukkan namanya hingga datuknya yang terakhir, nescaya akan saya sebutkan. Kerana perkara ini bersangkut paut dengan rahsia hari kiamat, maka tidaklah saya sebutkannya."

Sabda Nabi SAW,

"Akan keluar dari sulbi ini (Sayidina Ali KW) seorang Putera yang akan memenuhkan bumi ini dengan keadilan. Maka apabila kamu meyakini yang demikian itu, hendaklah kamu turut menyertai Putera dari Bani Tamim itu. Sesungguhnya dia datang dari sebelah Timur dan dialah pemegang panji-panji al-Mahdi." (At-Tabrani)
Kata Sayidina Ali KMW

"Sejahteralah kepada At-Talakan. Sungguh, pada Allah itu ada perbendaharaan-Nya, bukan emas atau perak tetapi lelaki-lelaki yang mengenali Allah dengan ilmu yang hakiki dan mereka akan membantu Al-Mahdi pada akhir zaman."
Dari Nawas bin Sam'an RA, katanya, Suatu pagi Rasulullah SAW menyebutkan hal Dajjal.

"... (Hadisnya panjang... dipendekkan) ... Isa AS mengejar Dajjal itu sampai ditemuinya di Bab Lud lalu dibunuhnya. Kemudian, suatu kaum (maksudnya para Ikhwan) yang dipelihara Allah daripada tipuan Dajjal, datang menemui Nabi Isa bin Maryam AS. Lalu dibarutnya muka mereka dan diceritakannya kepada mereka tingkat kediaman mereka (yang tinggi) di dalam syurga. Dalam keadaan demikian, ketika itu Allah mewahyukan kepada Isa AS: ..." Muslim

SAMUDERA PASAI: BUMI PARA WALI“Sepeninggal aku telah wafat kelak,
akan muncul sebuah negeri di bawah angin, Samudera namanya.”
“Apabila terdengar kamu nama negeri itu, maka suruhlah sebuah bahtera untuk membawa perkakas dan alat kerajaan ke negeri itu,
serta kamu Islamkan sekalian isi negeri itu,
serta ajar mereka mengucap dua kalimah syahadat.
Kerana dalam negeri itu kelak banyak orang yang akan menjadi wali Allah.”
“Tetapi semasa kamu hendak pergi ke negeri itu,
hendaklah kamu singgah mengambil seorang fakir di negeri Mengiri,
bawalah fakir itu bersama-sama belayar ke negeri Samudera itu.”

- Sabda Rasulullah SAW dalam kitab Hikayat Raja-raja Pasai.

Pacu Jawi  (budaya Sumatera)

Telah menceritakan kepada kami Utsman bin Abu Syaibah telah menceritakan kepada kami Mu'awiyah bin Hisyam telah menceritakan kepada kami Ali bin Shalih dari Yazid bin Abu Ziyad dari Ibrahim dari 'Alqamah dari Abdullah dia berkata, "Ketika kami berada di sisi Rasulullah shallallahu 'alaihi wasallam, tiba-tiba seorang pemuda dari Bani Hasyim datang, ketika Nabi shallallahu 'alaihi wasallam melihat mereka, maka kedua mata beliau terlihat berbinar-binar dan berubah wajahnya." Abdullah berkata, "Lalu saya bertanya, "Kenapa kami masih melihat di wajah anda ada sesuatu yang kami benci?" beliau menjawab: "Sesungguhnya kami adalah ahli bait yang Allah memilihkan akhirat buat kami atas dunia. Dan sungguh, sepeninggalku nanti ahli baitku akan menemui musibah, bencana dan pengusiran, sehingga suatu kaum dari timur datang dengan membawa bendera-bendera hitam, mereka meminta (diterapkannya) kebaikan namun ditolak. Kemudian mereka berperang dan mendapatkan kemenangan, akhirnya mereka diberi apa yang mereka minta, lalu kaum tersebut tidak mau menerima sehingga mereka menyerahkan urusan tersebut kepada seorang laki-laki dari ahli baitku, lantas ia memenuhinya dengan keadilan sebagaimana (sebelumnya) bumi dipenuhi dengan kejatahan. Barangsiapa dari kalian mendapatinya, maka berbaiatlah walau dalam keadaan merangkak di atas salju" - Riwayat Ibn MajahVeered into that path anyway and serve Luciferian purpose - "proxy"


The following article discusses prophecies. Except for some which had been stated in hadith, the rest of it of unknown origin. Therefore please bear in mind that you are supposed to be very skeptic about it. This article is not written to convince you of the truth of these prophecies. I merely wish you to see it from Illuminati’s point of view. It might help us in the future battle if we know what the enemies were thinking.


MALAYSIA IN THE EYE OF DAJJAL

By AfterDark

http://one.xthost.info/afterdark/

http://afterdarkwrites.blogspot.com/
 One of the most asked questions regarding the presence of Illuminati in Malaysia is “why are they here”. This is one question that was brought to my intention again and again ever since I reasoned in my previous article that Anwar Ibrahim was a Freemason and that we are moving towards the Illuminati controlled Nation. In my previous article 2013 ILLUMINATI BLUEPRINT I said that the dominoes are falling, and I’m afraid it still does.

Now, before you read further I would like to save your time by telling you first that this is not entirely a politically related article. In fact, every single words contained hereinafter are entirely speculative even though time will tells whether it will become a bull shit or not. So I sincerely advise you to consider this as reading pleasure only.


Now, why would the Illuminati be interested in our small 27 million populated country? Unlike the gulf nation that is rich with oil, our country is not bestowed with oil or gold or any kind of natural resource that is sufficient to keep them interested. In terms of politic, the only person who manage put Malaysia on illuminati’s targeting binocular was Tun Mahathir and that happened not because they want our country’s resource, but simply because he annoyed them big time that they consider him the only worthy opponent from this region.

It is worth to mention here that the Watchers Group of which I was once a member has been recently disbanded. However from previous communications shared amongst members, I gathered two possible theories of why Malaysia is important to them. The first theory came from the Muslims members of the group and its good news to us all. The second theory came from the Secular members of the group and it’s a damn nightmare to.. Well at least to me lah.

So for your reading pleasure here the first theory.

 THE 1997 CURRENCY ATTACK & THE 2004 EARTHQUAKE

 The first indication that we have something that they want (or don’t want depending on how you see it) is the when they launch a major attack on our currency in 1997. This I have already discussed in previous article PRABOWO, THAKSIN, ANWAR IBRAHIM AND THE 1997 CURRENCY CRISIS. It’s pretty clear in that moment that apart from making money, they need to install their proxies in our government in order to control our system. No one sure which one of the Asian countries is the real target. We have to bear in mind however that of all Asian countries at that time (prior to the attack), Thailand, Indonesia, Brunei and Malaysia were the only remaining countries that didn’t consider itself as allies to the Unites States. Thailand for example, despite its reliance to USD Dollars through tourism and sex industry, still revere their King as holy person and appreciate their country’s history as the only country in S.E. Asia which haven’t been colonialised yet. Malaysia and Indonesia pretty much known as anti-Uncle Sam until now and even though I have no specific knowledge of the extent of diplomatic relationship between Brunei and the US, I am pretty sure the Muslims there share the same feeling towards the United States.

Whereas The 1997 currency attack was the indication that they ‘need’ to plant themselves deep into our system, the 26th December 2004 earthquake was the indication that they desperately need to wipe out ‘something’ or ‘someone’ in Acheh one day after Christmas. Why? Well, this is why:-


Contrary to mainstream belief, Jesus of Nazareth is not born on 25th December. The early Christian church did not celebrate Jesus' birth because they don't know when his birthday. It wasn't until A.D. 440 that the Roman church officially proclaimed December 25 as the birth of Christ. This was not based on any religious evidence but on a pagan feast Saturnalia. December 25 was used as a celebration of the birthday of the Sun God (a.k.a Lucifer) where it was observed near the winter solstice. So how does the Pagan celebrate the Sun God? Yep, by human sacrifice. The twenty-five of each month, the pagan cult proceeded to sacrifices on the altar of the holocausts. In fact, formerly, during the Holy Sacrifice of the Mass, the priest made on Species 25 signs of Cross ( 3 signs on the offerings, 5 signs preparing the transubstantiation, 1 blessing on the Bread, 1 blessing on the Wine, 15 signs for the remainder of prayers recited). What happened to Acheh is just a modern scale of Human Sacrifice that had taken place since Lucifer descended to earth. A year before Acheh, the same ritual happened in Iran when a 6.6 scale earthquake killed 26 thousand people.

Which led us the second question. Why Acheh?

Well, as long as they have decided to please Lucifer with mass murder, they figured why not try to kill the one that matter the most? Ironically, these worshippers of Lucifer are totally accepting the prophecy about the day of birth of Imam Mahadi. Since the prophecy had foretold that Imam Mahadi be born on the year when Solar and Lunar eclipse would occurs in the same month of Ramadhan, they are convinced that Imam Mahadi had been born on November 2003 when the eclipses occurred on 14 and 28 Ramadhan that year. For logic which only they knew, it seems that killing 226 thousand Acheh is somehow related to killing a very-very-very important one year old boy. They of course didn’t know how to locate the needle in the haystack. Therefore with the logic that a single bee can be toast by bombing a whole forest, they decided to nuke the bottom of the Sumatran Trench with a nuclear submarine.

Now, those who only been reading major newspaper for the past 4 years after the tsunami would not know that the world has been buzzing with the accusations of the United States nuclear submarine’s (USS San Francisco) involvement in the attack. The oddity of the earthquake is what gives way to the secret. It was scientifically discovered that the Indo-Australian tectonic plates was moving for more than 10 minutes during the earthquake which is geologically anomaly considering that even the strongest earthquake in history at 9 Richter scale last only for a minute or so. Geologists also confirmed in May that the December 26 earthquake made the whole earth tremble for weeks after the initial quake, and every point on the planet was moved vertically at least 3 centimeters (1/4 inch), a sign that the event was set in motion by a nuclear weapon, causing the tectonic plates which theoretically should have experienced small "warning" quakes to give way in one giant, sudden shake-up.

The fact that man had created a weapon capable of mimicking the destruction of an earthquake is nothing new. Nicola Tesla had once promoted the idea of earthquake machine which he said he had tested on 1897. In April 1997, Secretary of Defense William S. Cohen, April 1997 make a mysterious remarks where he said "Others are engaging even in an eco type of terrorism, whereby they can alter the climate, set off earthquakes or volcanos remotely, through the use of electromagnetic waves". In fact, on June 2000, the New Zealand Herald had confirmed based on declassified documents that the US and the NZ military had set off a series of underwater explosions triggering mini-tidal tsunami at Whangaparaoa in 1944 and 1945 as part of secret 'Project Seal' to see how man-made tsunami can be made as weapon.

I, on personal belief had argued against my friends in the Watchers Group that it is highly unlikely that Al-Mahdi will be born in Acheh. Applying the literal rule in interpreting prophecy, I argued that Rasulullah himself had indicated that Al-Mahdi is an image of Rasulullah. Therefore if Al-Mahdi follows the profile of Rasulullah, then shouldn’t Al-Mahdi be born in Mecca or Medina?

I do however still pondering the alternative suggestion offered by my Muslim’s brothers in the watchers group that the attack was probably directed to prevent the Rise of the Black Banners.THE RISE OF THE BLACK BANNERS
If you have taken some time to read about Al-Mahdi, then you must have heard about his army from the east known as the army of the black banner. The prophecy foretold us that the army was not personally formed and build by Al-Mahdi. Up to the day when he was chased around Kaabah and declared as Imam, he has no prior idea that he is the much awaited Al-Mahdi. Therefore it make more sense that someone from the East had taken the liberty or accidentally built this army in anticipation of serving Al-Mahdi when the time comes. So I guess you can say that God also sent another important person to do the early groundwork for Al-Mahdi. Later in life, Al-Mahdi will also do the groundwork for Isa al-Masih. Similarly, the Dajjal also mimicked the same strategy. When the Dajjal finally revealed himself, there’s actually already a welcoming parties waiting for him. The Illuminati is doing the groundwork in anticipation of the coming of Dajjal. Therefore when Dajjal finally arrives, there’s no need for him to start from zero.

So who is this ‘the chosen one’ who will be the start of the rise of the Black Banners?

Every Muslims in every region probably are praying that this person would come from amongst them. The Afghans has been known to tell everyone who care to listen that the word “Khurasan” in the prophecy actually refers to Afghanistan itself. The Illuminati took interest in their claim by continuously spending the 20th and 21st century killing the Afghans and torching their land.

However, there were arguments against this. One solid argument refers to the hadith “If you see the Black Banners coming from Khurasan go to them immediately, even if you must crawl over ice, because indeed amongst them is the Caliph, Al Mahdi”. The hadith described Al-Mahdi as already leading the black banners when the Battle of Afghanistan begins. Therefore this suggests that prophecy refers to the time where Al-Mahdi have already been joined by the Black Banners (i.e. after the Kaabah declaration). Therefore the question still lingers of the origin of the person who started the Black Banners before the Kaabah declaration.
Fortunately (or unfortunately – depending on how you look at it) some prophecies also appears to point out Malaysia and Indonesia as well. Are we fortunate enough to be blessed with such honor? Or will this become a mere wishful thinking? Well, because the Illuminati has been known with their habits of leaving no stone unturned, these prophecies was eventually made it to their ear. So here they are in Malaysia with their Anwar Ibrahim leading the groundwork, trying to make sure that we won’t be that lucky.

I think there it is no longer a secret about the story of Al-Mahdi being affronted by nine men who bring him out against his will and swear allegiance to him between the Corner and the Maqam. According to an Indonesian legend that was passed from mouth to mouth, a mythical figure by the name of Sabdo Palon has made a prophecy that these nine men will be lead by someone known as Syeikh Malaya. This prophecy gains popularity because in here it is promoted that Sabdo Palon is the famous student of Wali Songo.


Now, whether this prophecy really does exist or not is beyond me. I cannot confirm it because I only heard it from my Indonesian friend within the group. As far as I manage to research by myself, Sabdo Palon is a mythical figure who was said to appear in the 15th century during the war between the Hindu Majapahit versus Islam Demak. It was a religious war, so religiously motivated in fact that Raden Patah as ruler of Demak was assisted by the legendary team of Wali Songo. Legend has it Sabdo Palon was a clairvoyant for the king of Majapahit Prabu Brawijaya and the King brought Sabdo Palon with him during their meeting with Sunan Kalijaga (one of the Wali Songo). It was during this meeting that it was said that Prabu Brawijaya had embraced Islam but Sabdo Palon however refused to follow suit and even cursed the whole Javanese people for leaving Hinduism. His curse was famously cited in the old book “Serat Jangka Jayabaya Sabdo Palon”.

Upon learning about the stories surrounding Sabdo Palon, I have a very serious doubt that Sabdo Palon has ever been the student of Wali Songo. In fact, from the way he loathed Islam; to the way he disappearing in the mist; and to the way he pronounced that he will reappear 500 years later to replaced Islam with another religion – I am pretty sure that he is Satan himself. It was later said that Sabdo Palon did appeared in Bali in 1489 under the name of Danghyang Nirartha and later on changed his name as Haji aji Duta Semu. There he continue to mislead with his teaching of ‘Islam Telu” where the followers may only pray three times a day.

Now, lets forget about whether Sabdo Palon is a Saint of Satan. I might discuss more on Sabdo Palon later in my planned article “The Path of Satan” where I will tried to explain traces of Satan’s presence around the world (currently already 10 pages long and counting.. me so tired to keep on..).

At this point what’s important is that somewhere somehow out there a prophecy had been spread about this “Syekh Malaya” being circulated in the mainstream Internet. In my previous article “” I have explained that Illuminati is the most paranoid group of people who take seriously all sorts of prophecies. They practically funded a special department just to keep watch of any prophecies around the world. The “RAHMAN” prophecy that has been circulated by merely word of mouths but proven to be true in Malaysia even though no one seems to be certain of who spoke of it first. Thus if the people like me and you and the Indonesians can hear about this Syeikh Malaya, then certainly the Illuminati scum had already pick up the news.Now,let’s assume for a second that Syeikh Malaya does or will exist, what will that indicate to the Illuminati? Well, my friend’s opinion is that the prophecy indicates only one thing that the Black Banner will indeed raised it flags first in Malaysia before marching the longest march in history to Mecca. Other major prophecies about Al-Mahdi already indicates that the nine people who first approached Al-Mahdi in Mecca already know about the approaching Black Banners army, hence it does make sense that some or at least one of them are member or even the founder of the Black Banners itself. The Sabdo Palon’s prophecy spoke of Syeikh Malaya as the leading figure amongst these men. So what does that indicates about Malaysia? Let’s see again the variables contained in Sabdo Palon’s prophecy.

Syeikh Malaya as leader of nine men + Malaya means Malaysia + the approaching Black Banners = Get the idea?

Another thing which lend a puny credibility to the “syeikh Malaya” prophecy is the name “Syeikh Malaya” itself. The fact that this figure named himself after his the name of his country tells us that this prophecy was made to fit a puzzle mentioned in the prophecy regarding the black banner.

“The black flags will come from the East, led by mighty men, with long hair and beards, their surnames are taken from the names of their home towns and their first names are from a “Kunya”.

The Watcher’s group (and the Illuminati) has already known the most basic profile of the Black Banners Army. Adopting the Illuminati’s 1st rule of prophecy interpretation technique that all prophecy must be taken literally the Illuminati had concluded that :-

(a) every single members of the armies will adopt their country as a surname and (b) the only reason for this is because the members of the army is truly multinational from different countries and hometown and (c) the armies will march to Mecca through land, and will passed many countries and cities by which they will be joined by Muslims from many places which led to its growing numbers.

 For this reason, the Illuminati have already doubted the idea that the armies will consist of Arabs or Afghans only.


For me, the idea that the army could start from Malaysia is possible but still remote. As long as the origin of Sabdo Palon prophecy remains questionable as it currently is, then caution dictates that it could as well be a character concocted by some jerk in the Internet. But, there is 10% in me which would like to entertain the idea, especially when realizing what literal interpretation of ‘East’ could be. Now, not many people know this, but if you use Google Earth to locate Mecca, align its position properly to the ‘ True North’ and then you press your keyboard button to move to the right (East), you will find out that you will eventually end up in a place very near to Brunei. You won't be able to see this 'coincidence' on normal 2D map because the north shown there is not "True North" but "Grid North". Google Earth adopted "True North" in its programming so you can see the 'coincidence' simply by pressing the right button of your keyboard. I however am not going to speculate what this coincidence means.

Whatever it is, the South East Asia is the farthest Muslim region east from Mecca. Therefore maybe it does make sense that the march could start from here. If true, the march will pass through Thailand, Myanmar, Bangladesh, the border of India and China, then enter Pakistan, Afghanistan, Iran, Iraq, and straight to Mecca before pledging their allegiance to Imam Mahadi. One thing for sure, that’s a lot of country for an army to march through. If I am the commander of such a multinational army I would probably do the same of calling everyone in my army with name such as Syeikh Malaya, Hussin Jakarta, Abdul Pakistan and names like that.

Lets take a break from a moment.. I will write the second installment of my ridiculous article for your reading pleasure.. My advise is for you to take this article lightly. In the second installment I will write about a second theory from a secular group of why the Illuminati is interested with our beloved Malaysia. The second theory is full of brief discussion about the prophesied disaster which does make me loose my sleep sometime. So the second installment is a bad news if it turn out to be true. In a way, it also supports the idea why the Black Banners will be coming from our region.

Thank you for reading so far


17 comments:

 1. Salam, saudara jubah dan serban adalah sunah rasulmu dan juga rasul kami. mengapa umat memandang sepi pada jubah dan serban ini? Kerana MALU. Bukan berserban dan jubah itu riak, syethon yang menyucuk pinggang agar tidak selesa dengannya.

  ReplyDelete
 2. Salam kembali saudara anon.

  Saudara harus membaca keseluruhan artikel ini bagi mengelak salah faham. Penulis tidak sekali bermaksud meremeh sunnah Rasulullah saw. Memandangkan serban dan jubah tidak diwajibkan, ianya tidaklah dipaksakan. Saudara boleh terus memakainya jika selesa dengannya.

  Sunnah rasul yang amat dituntut ialah akhlak dan zikirullah. Ia tidak dapat dikesan oleh musuh berbanding pakaian luaran. Saya harap saudara dapat menangkap maksud yang hendak disampaikan penulis.

  Saudara boleh toleh kembali kenapa Saidina Omar dipesan oleh Rasulullah saw mencari sesaorang yang lebih tinggi darjadnya di sisi Allah dan RasulNya. Saidina Uwais. Apa kelebihan hamba Allah ini berbanding Saidina Umar al Khattab? Menyembunyikan amalannya supaya hilang riyak.

  Dalam kes pejuang alMahdi pula mempunyai sebab yang khas. Menyelamatkan diri dari diburu. Mereka amat dimusuhi.

  ReplyDelete
 3. salam

  ramai dikalangan pembaca sering membaca sedikit dan terus buat komen terutama apa yang mereka tidak gemar.

  ReplyDelete
 4. Salam,

  Jika mengupas durian, tak mungkin isinya buah tomato...

  Bukan tujuan menyinggungkan perasaan atau membawa perbalahan. Cuma ibarat nila setitik...

  Saya memahami dan menyokong apa yang penulis maksudkan itu. Dalam hal ini mungkin saya yang bersalah. Saya memohon maaf kepada penulis. Saya juga tidak akan tersinggung jika penulis memadamkan komen tersebut dan komen ini, untuk keamanan sejagat demi menegakkan Syiar Islam yang diredhoi Allah S.W.T di seluruh pelusuk muka bumi ini.

  ReplyDelete
 5. salam,

  tahniah,artikel ini benar2 membangkitkan semangat...

  ReplyDelete
 6. Salam..
  Utk menjadi Ikhwan bukanlah mudah..
  Org yg menyembunyikan keimanan adalah org yg bersabar dlm beribadah dan sabar diatas kesabaran itu..
  Tentunya sukar utk memahami sabar diatas kesabaran ini..
  Contoh mudahnya ialah,seseorang yg melaksanakan Ibadah sunat spt solat sunat Rawatib,solat sunat Tahajjud dan zikrullah ditengah malam adalah org2 yg bersabar diatas mengerjakan Ibadah..Solat lima waktu menjadi rutin yg langsung tidak mereka ingkari..
  Mereka bersabar sehingga menunggu org2 lain tidur dan mereka bangun ditengah malam dan mengerjakan ibadah sunat itu..
  Itu baru tahap org2 yg sabar dan belum lg bersabar diatas kesabaran..
  Bersabar diatas kesabaran itu pula adalah setelah melaksanakan ibadah2 sunat ditengah malam itu,mereka bersabar dgn menahan hati2 mereka itu dari mendedahkan atau menceritakan apa yg mereka kerjakan itu kpd org lain..mereka berserah kpd Allah s.w.t dan tidak langsung menghisab amalan2 yg mereka kerjakan sebaliknya mereka lebih menghisab dosa2 mereka dan cuba menjauhi perkara2 Makruh krn perkara Haram sudah mereka jauhi..
  Ini pd sy yg dimaksudkan Ikhwan..
  Berapa ramai dikalangan kita yg memiliki ciri2 sebegini..
  Mereka menjauhi Fitnah dan teliti dlm menerima perkhabaran,tidak spt kita yg mudah dipermainkan oleh Fitnah lalu berpecah belah..
  Golongan sebegini wujud disini ttp tidaklah ramai bilangannya..Sebaik2nya kita mencontohi mereka..
  Ambil teladan mereka supaya kelak Allah membukakan jalan utk menjadi spt
  mereka..
  Soal Sunnah x perlu kita pertikaikan atau perkecilkan..Ia akan menimbulkan Fitnah..
  maka jauhi dari membicarakannya krn ia bersangkut paut dgn perilaku dan penampilan Junjungan kita..
  Jika x mampu kita ikut,jgn pula kita membuat perbandingan antara org2 yg beriman atau tidak berdasarkan penampilan yg mengikut sunnah itu..
  Cukuplah kita memasang impian utk berpenampilan sebegitu suatu hari kelak..
  Maafkan sy ttp sy tidak mahu perkara2 sunnah berpakaian ini dilanjut2kan..
  Mohon maaf juga pd penulis,mungkin niat saudara tidaklah sejauh yg lain2 sangkakan,cuma berlaku sedikit Khilaf sahaja..Diharap semuanya dpt meredhai saudara penulis..
  Renungkan kebaikan2 yg terdapat dlm entri ini,maka sebarang kelemahan jika terdapat,harap dptlah semuanya memaafkan krn setidak2nya penulis berniat murni utk menyedarkan kita semua yg mendapat akses mudah..semuanya telah tersedia maka kita raikanlah usaha penulis..
  Semoga Allah memberkati saudara penulis dan memberkati semua yg membaca entri ini..
  Mudah2an Allah akan menyatukan hati2 kita dan sedikit demi sedikit kita berhusnuzzan sesama kita..
  Wallahua'lam..

  ReplyDelete
 7. Molek sungguh komen anon di atas. Kalau tak boleh jadi tentera panji hitam pun biar jadi umat yg prepare groundwork untuk tentera panji hitam.

  ReplyDelete
 8. bukan malu berjubah, malu dgn perangai org2 berjubah yg sombong,riak fasik dan munafik yg terang lagi nyata dari wajah bahasa dan gaya. musoh yg paling merbahaya adlh golongan munafik spt di dlm surah al-baqarah ayat 8 hingga 20.teruskan perjuangan anda, hapuskan golongan fasik dan munafik baru anda terlihat wajah dan ajenda kafir.

  ReplyDelete
 9. SERBAN & JUBAH RASULULLAH SAW : Ampon pak... numpang lalu. Kapan disebut jubah dan serban, ada terdengar satu riwayat dimana Rasulullah SAW ada berpesan kepada Imam Ali : Tolong sampaikan hadiah berupa "Serban dan Jubah Rasulullah SAW" kepada seorang "Hamba Allah". Siapakah "Hamba Allah" yg dimaksodkan oleh Rasulullah SAW itu.? Itulah dia Awis Al-Qirani orang Yaman itu. Seorang yg berdarjat Wali Ghauth yg hidup sezaman dgn Rasulullah SAW, tetapi tidak pernah ketemu bersua muka secara zahir. Ada pun Awis itu orangnya tidak berapa dikenali oleh ramai dibumi, tetapi amat dikenali oleh Malaikat dilangit... Allahu'alam...

  ReplyDelete
 10. SERBAN & JUBAH RASULULLAH SAW : Setelah itu apakah ampunya cerita.? Imam Ali keheranan lalu bertanya kepada Nabi SAW bagimana caranya kali mahu mengenali Si-Awis itu..?? Ketahui oleh-mu ya Ali, walo pun aku dgn Awis itu ngak pernah bersua muka, namun Si-Awis lebeh dahulu mengenali akan dari kamu semua. Kalo kamu mahu ketemu dgnnya, mahulah kamu cari dia yg hadir pada satu Musim Haji...

  Setelah dijelaskan oleh Nabi SAW kepada Imam Ali, bagimana bayangan rupanya dan caranya mahu mengenali itu Awis, maka dapatlah Imam Ali sedikit arah pedoman. Sehinggalah Paduka Rasul Nabi Muhammad SAW wafat dijempot berpulang ke Hadrat-Nya, namun Awis Al-Qirani maseh jua ngak bersua muka... Soalnya berjayakan Imam Ali menjejaki, mencari hingga mengenali rupa sosok Awis Al-Qirani, supaya dapat menyampaikan amanat Nabi...??? Wallahu'alam....

  ReplyDelete
 11. kami menyebutnya Uwais alQarni,

  ReplyDelete
 12. Gud... kakang anon. Nama "UWAIS ALQARNI" itu, itulah yg banyak diguna-pakai. Agaknya karna dah selalu terbaca dlm kitab "Mengenal Ruh" karya Tok Syeikh Taleb Naem As-Saufi, menyebut "AWIS AL-QIRANI", kami dah terbiasa turut terikut. Walo pun sebutan ejaan sikit berbeda, namun yg dinama adalah orang yg sama. Salammm...

  ReplyDelete
 13. SERBAN& JUBAH RASULULLAH SAW : Ada terdengar diriwayatkan oleh Sang Pencerita : Selepas kewafatan kanjeng Rasul, setelah beberapa kali Musim Haji mereka menanti dan terus menanti. Namun Awis yg dinanti itu maseh ngak juga kelehatan, usahkan sosoknya, bayangnya itu pun jauh sekali. Kisah Awis itu panjang sangat. Cumaan disini diringkaskan ceritanya :

  Bermula berjalanlah seorang "Hamba Allah", merangkap "Sang Pengembara" dibawa sama Ibu-nya yg buta matanya, meredah padang pasir dari Yaman menuju Mekah. Koq begitu lakunya seorang Anak Setia terhadap Ibu-nya. Akhirnya bertepatan dgn satu Musim Haji, sampailah sudah Awis kedestinasinya Kabaah bumi Mekah. Difahamkan mata Ibu-nya yg buta telah pun celek semula kapan disembuhkan depan Kaabah itu...

  Telah dikatakan Awis itu orangnya ngak bisa dikenali oleh manusia ramai dibumi, (termasuk oleh 3 sahabat itu), namun ia dikenali oleh Para Malaikat dilangit. Bagimana hanya Imam Ali bisa mengenalinya.? Hahaha... itulah dari tanda2 yg telah diberitahu oleh Nabi kepada Imam Ali. Setelah sekian lama mengaji dgn Awis, tahulah sudah oleh Imam Ali. Rupa2nya "Jubah dan Serban Nabi" itu telah sekian lama ada pada Awis Al-Qirani, dan kini telah berpindah berada sama pada Imam Ali..

  Maka Awis "WALI QUTUB" yg dikenali dilangit itu dinobatkan bertugas dgn gelaran "WALI QUTUBUL GHAUTH AWIS AL-QIRANI". Sedangkan Imam Ali yg mewarisi "Jubah dan Serban Nabi" itu terkenal dibumi dgn gelaran "GUDANG ILMU"... Apakah bener kesah2nya itu..?? Hahaha... oleh itu bisa dibaca tetapi jangan percaya pak... Wallahu'alam =_= Wassalam....

  ReplyDelete
 14. MENANTI KEHADIRAN BINTANG TIMUR

  Makanya kesah "Serban dan Jubah Rasulullah SAW" diatas itu hanya sekadar buat perhatian. Supaya koq dapat kita sedikit pedoman apa itu ertinya kesabaran dlm bab pencarian dan penantian. Hingga terdengar ato menyaksi satu teater paling menggemparkan menjelang Akhir Zaman...

  (1) KEPADA PAK MOSES : Allah Azzawajalla perintah beliau mencari utk mengaji lagi fasal Bab Iman, pada seorang "Hamba Allah yg Beriman" hadirnya di"Pertemuan 2 Lautan". Namun Pak Moses ngak sabar mencari, ngak sabar menanti. Itu sebab Pak Moses terputus perguruan terkantoi perjalanan separuh jalan.

  (2) KEPADA IMAM ALI : Paduka Rasol berpesan kepada beliau supaya mecari mengaji lagi fasal apa itu "Serban dan Jubah Nabi", pada seorang "Hamba Allah dari Yaman", tempat hadirnya di"Pertemuan Kaabah Mekah". Imam Ali sabar mencari, sabar menanti. Akhirnya beliau bisa ketemuan dgn satu "BINTANG DARI SELATAN"...

  (3) KEPADA UMMAT NABI : Maka sudah tiba masa tugasan kita pula, mencari dan menanti kemunculan satu "BINTANG DARI TIMUR". Al-Hadis menjelaskan : "Jika sekiranya kamu ketahui dimana beradanya Imam Mahdi, bersegeralah kamu berbaiah dgnnya. Walo pun utk ketemunya kamu terpaksa merangkak atas salji.."

  Dimanakah tempatnya, koq ramei yg bisa tahu. Kapankah kemunculannya, keberadaannya hanya Allah Rabbul Jalal jua Yg Maha Tahu. Apakah bener tanda dekat munculnya, didahului kedatangan pembawa "Panji2 Hitam"..?? Sedangkan "SI-HITAM" itu sangat berlawanan dgn "SI-PUTIH"....

  Wallahu'alam =_= Wassalam....

  ReplyDelete
 15. Bintang Timur telah hadir, maukah anda menjadi salah satu dari anggota pasukan tempurnya


  ReplyDelete
 16. ❗Fāţir:42 - Dan mereka bersumpah dengan nama Allah dengan sungguh-sungguh bahawa jika datang kepada mereka seorang rasul pemberi peringatan, nescaya mereka akan lebih mendapat petunjuk dari sebarang umat yang lain. Tetapi sebaliknya *setelah datang rasul pemberi peringatan kepada mereka, mereka bertambah jauh dari kebenaran*.
  ��Rujuk Surah Al-Ahzab, ayat 7. Empat orang pemberi peringatan akan dihantar kepada umat akhir zaman di mana semuanya sudah, sedang, dan bakal diberi Al-Hikmah oleh Allah dalam memahami isi kandungan Al-Quran. Sebelum azab bintang berekor, kalian akan didatangi dua orang pemberi peringatan dari kalangan orang kebanyakan. Kemudian, Imam Mahdi akan 'dijagakan'. Beberapa tahun selepas itu, Nabi Isa akan diturunkan dan mengesahkan kebenaran yang dibawa semua pemberi peringatan. Selain ayat keterangan Al-Quran, gerangan pemberi-pemberi peringatan sudah Allah dedahkan melalui tajalli yang hanya dapat difahami oleh orang-orang yang diberi ilmu. Setiap berita ada waktunya. Kelak kalian akan tahu.

  https://m.facebook.com/Pendaki-Mahligai-Makrifat-1235177323165323/

  http://pendakimahligaimakrifat.blogspot.my

  Harimau Allah (Pemuda Bani Tamim) sedang 'dijagakan'. Doakan yang terbaik.

  ReplyDelete
 17. Get daily suggestions and methods for making $1,000s per day FROM HOME for FREE.
  GET FREE INSTANT ACCESS

  ReplyDelete

artikel menarik sepanjang masa

Total Pageviews